6 mituri controversate despre sex

0
331

Mituri, mituri, mituri. Ne tot învârtim în jurul lor şi parcă niciodată nu ştim adevărul absolut. Când vine vorba de sex, lucrurile se mai complica puţin pentru că oricum, acest gen de subiecte este tabu. Medicul Laura Berman a încercat să mai dezcalceasca puţin iţele în ceea ce priveşte miturile despre sex.

1. Mărimea contează! – NU chiar

Din totdeauna bărbaţii au vrut să se dea mari, mai ales la capitolul „bărbăţie”. În plus, multe din femeile nesatisfăcute din punct de vedere sexual au dat vina pe dotarea partenerului. Însă lucrurile n-ar trebui să fie deloc aşa. Bărbaţii cu un penis mic ar trebui să se axeze mai mult pe partea de preludiu, de stimulare sexuală. În plus, dacă-şi cunoaşte foarte bine partenera va folosi exact acele mişcări care să o determine să ajungă la climax chiar dacă nu are dotările unui actor de filme pentru adulţi.

 2. Masturbarea daunaeaza relaţiei! – NU

De fapt, chiar poate îmbunătăţi relaţia de cuplu. Asta, bineînţeles, dacă nu este împinsă la extrem. Adică să renunţi la mâinile partenerei(ului), de dragul propriilor mâini. „Femeile care se autostimuleaza au un nivel mai ridicat al satisfacţiei sexuale. Le sporeşte interesul şi, de asemenea, dorinţa. ÎN plus, femeile care nu pot ajunge la orgasm, pot învăţa câteva lucruri despre cum să-ţi creşti singura plăcerea, iar bărbaţii care suferă de ejaculare precoce îşi pot controla ejacularea prin masturbare”, spune dr. Berman.

 3. Celibatarii au o viaţă sexuală mai bună decât cei căsătoriţi! – DA şi NU

Nu există nici o dovadă certă a acestui lucru. Dacă celibatarii pot considera că au o viaţă sexuală mulţumitoare doar pentru faptul că pot schimba mai des partenerii, cuplurile căsătorite pot spune că sunt mulţumite din punct de vedere sexual datorită faptului că se bucura de stabilitatea oferită de o relaţie de cuplu. „După cum este foarte adevărat că după 10 ani de mariaj, satisfacţia poate scădea, iar atunci în avantaj sunt persoanele celibatare”, explica Berman.

4. Dragostea durează 7 ani! – NU

Dacă ar fi să ne luăm după statistici, cele mai multe divorţuri au loc în preajma aniversării a 4 ani de relaţie. „Explicaţia antropologică ar fi ca oamenii sunt programaţi să fie monogami în episoade şi nu pentru tot restul vieţii. Teoretic, cuplurile ar sta împreună până când ar ajunge copii la vârsta preşcolara, după care, părinţii sunt gata să plece în căutarea altor parteneri, pentru a aduce pe lume pui cu alte gene, pentru a contribui la evoluţia speciei”, spune dr. Berman.

 5. Femeile şi bărbaţii ating maturitatea sexuală la vârste diferite! – DA

Urmaşele Evei ating apogeul sexual la 30 de ani. Atunci au încredere în ele, însă, după 35 de ani, atât libidoul, cât şi fertilitatea încep să scadă. Bărbaţii în schimb, fizic sunt gata la 18 ani. Circulaţia prin vasele de sânge este perfectă, erecţiile sunt puternice. Psihologic vorbind, ating maturitatea sexuală după 35 de ani.

 6. Bărbaţii sunt mai dornici de sex decât femeile. – DA

Femeile au un libido scăzut faţă de bărbaţi. Dar şi urmaşii lui Adam experimentează pierderea dorinţei după depăşirea vârstei de 45 de ani. Există şi o explicaţie logică. „Din punct de vedere antropologic, femeile intră mai greu în perioada de „rut” pentru a se proteja de prădători. Ştim cu toţii că, în natură, o femelă gestanta este mult mai vulnerabilă decât celelalte. Cam aşa se comportă şi femeile. Pentru bărbaţi, sexul nu implică chiar atât de multe lucruri. La ei sexul este o necesitatea fiziologică. Statistic vorbind, majoritatea bărbaţilor se gândesc în fiecare zi la sex, în timp ce numai un sfert dintre femei o fac”, a adăugat Berman.

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments