SCANDAL POSDRU. Ministerul Educației a anunțat proiecte de 100 de milioane de euro care expiră două zile mai târziu

0
187

Proiecte POSDRU în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro au fost anunţate de Ministerul Educaţiei pe 23 iulie, cu termen limită de depunere a ofertelor 2 zile mai târziu. Este vorba despre 51 de anunţuri de selectare de parteneri, entităţi private, pe care Ministerul le-a făcut publice pe edu.ro marţi şi miercuri, în vederea depunerii de proiecte finanţate prin POSDRU, în care Ministerul Educaţiei Naţionale are calitatea de beneficiar. „Dosarele se depun până joi, 25.07.2013”, anunţa Ministerul pentru 46 din cele 51 de proiecte.

 

  • Printre aceste proiecte se numără şi diferite curriculumuri pentru discipline opţionale. Spre exemplu, proiectul cu titlul „Istoria ştiinţelor. Curriculum opţional integrat transdisciplinar şi pachet educaţional cu resurse digitale de învăţare” costă 3 milioane de euro.

  • HotNews.ro a transmis ieri o solicitare Ministerului Educaţiei, în care a întrebat de ce a acordat un termen atât de scurt între publicarea anunţurilor pentru selectarea partenerilor şi ziua limita de depunere a dosarelor de participare. Ministerul ne-a anunţat că vom primi răspuns în termenul prevăzut de legea 544/2001 (adică în maximum 30 de zile).

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe edu.ro marţi, 23 iulie, 46 de anunţuri pentru selectarea de parteneri, entităţi private, în vederea depunerii de proiecte finanţate din fonduri structurale nerambursabile, în care Ministerul Educaţiei Naţionale are calitatea de beneficiar. În anunţuri se arata care sunt condiţiile pe care participanţii trebuie să le îndeplinească, ce trebuie să conţină dosarul de participare. „Dosarele se depun până joi, 25.07.2013 – ora 16:00, zilnic în intervalul 09:00-16:00, la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale”, precizează Ministerul Educaţiei.

 

VEZI AICI EXCLUSIV 7EST. CARACATIŢA POSDRU: funcţionari milionari, niciun şomer salvat. Lista profitorilor de la Iași (TEXT INTEGRAL)

 

Miercuri, 24 iulie, Ministerul Educaţiei a mai publicat pe edu.ro 5 anunţuri pentru selectarea de parteneri, entităţi private, în vederea depunerii de proiecte finanţate din fonduri structurale nerambursabile, în care Ministerul Educaţiei Naţionale are calitatea de beneficiar. Şi în cazul acestor 5 proiecte, termenul între anunţarea lor şi primirea ofertelor este de două zile: „Dosarele se depun zilnic în intervalul 09:00-16:00,până vineri, 26.07.2013 – ora 14:00, la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale”.

În total, valoarea celor 51 de proiecte care ar urma să fie finanţate prin POSDRU se ridică la aproximativ 100.000.000 de euro.

HotNews.ro a trimis în urmă cu o zi Ministerului Educaţiei o solicitare, cu următoarele întrebări:
1. De ce aţi acordat un termen atât de scurt între publicarea anunţurilor pentru selectarea partenerilor şi ziua limita de depunere a dosarelor de participare?
2. Nu consideraţi că ar fi trebuit să faceţi publice anunţurile şi fişele de proiect mai devreme, astfel încât toţi posibilii participanţi la această selecţie să poată afla şi să elaboreze ofertele?
3. Consideraţi că în două zile poate fi elaborată o ofertă într-un dosar complex cum este acela de accesare a fondurilor POSDRU?
4. Având în vedere că la Ministerul Muncii, de exemplu, cel mai scurt termen pentru anunţuri similare a fost de o săptămână, cum vă explicaţi diferenţa de tratament între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii?
5. În baza cărui document/reglementare a fost realizată procedura de selecţie a partenerilor?
6. Câte entităţi private s-au înscris la fiecare dintre cele 50 de proiecte?
7. Cine face parte din comisia de evaluare a dosarelor de participare?
8. Când se vor anunţa rezultatele procesului de evaluare şi selecţie a dosarelor individuale de participare?

Răspunsul Ministerului Educaţiei este următorul:

„Solicitarea dumneavoastră a fost înregistrată cu nr. 127/BP/25.07.2013. Veţi primi răspunsul în termenul prevăzut de legislaţia în baza căreia aţi făcut cererea”. [legea 544/2001 care prevede un termen maxim de răspuns de 30 de zile – n.red.]

Despre ce este vorba în cele 51 de proiecte şi cât costă fiecare

Titlul proiectului 1: Reţea virtuală de formatori în antreprenoriat academic – REVANAC
Buget total proiect: 13.000.000 lei
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.2 [Domeniul major de intervenţie: Calitate în învăţământul superior – n.red.]
Obiectivul general: REVANAC vizează restructurarea şi îmbunătăţirea învăţământului superior la nivel de sistem, printr-o abordare integrată a instrumentelor, procedurilor, metodologiilor şi mecanismelor specifice extinderii misiunii universităţilor şi la antreprenoriat academic, care să conducă la dezvoltarea competentelor manageriale bazate pe antreprenoriat academic pe baza formării, perfecţionării şi integrării într-o reţea virtuală interuniversitara a personalului şi a actorilor cheie implicaţi în aceste activităţi şi procese.

Titlul proiectului 2: Istoria ştiinţelor. Curriculum opţional integrat transdisciplinar şi pachet educaţional cu resurse digitale de învăţare
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.641.900 Euro
  • Partener: 1.358.100 Euro (partener=Entitate privată, specializată în realizarea de resurse educaţionale digitale)

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1 [Domeniul major de intervenţie: Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate – n.red.]
Obiectivul general: Obiectivul general constă în susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar din România prin elaborarea şi pilotarea cursului opţional integrat transdisciplinar Istoria ştiinţelor (de tip Curriculum la Decizia Şcolii – CDS), precum şi a unui pachet educaţional complet destinat elevilor de liceu (clasele IX-XII), folosind o abordare inovativa, inter- şi transdisciplinara şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare).

Titlul proiectului 3: Învaţa pentru viitorul tău – Educaţie accesibilă tuturor!
Buget total proiect: 1.950.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.100.000 Euro
  • Partener 1: 150.000 Euro [Partener 1=Entitate juridică de drept public, specializată pe oferirea asistentei socială pentru protecţia copilului]
  • Partener 2: 700.000 Euro [Partener 2=Entitate privată, specializată în realizarea de resurse educaţionale digitale]

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2
Regiunea de implementare: Regiunea Bucuresti-Ilfov (Municipiul Bucureşti), Regiunea Centru: judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Alba
Obiectivul general: Obiectivul general al proiectului constă în implementarea măsurilor de prevenţie şi corecţie a fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor rezoluţii, planuri de acţiune, abordări informatice moderne (TIC) şi programe educaţionale integrate de furnizare a competentelor şi deprinderilor de bază în vederea menţinerii elevilor cu risc de abandon şi reintegrării persoanelo
r care au părăsit timpuriu scoala într-un sistem educaţional flexibil, modern şi incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic.

Titlul proiectului 4: Sprijin pentru unităţile şcolare în vederea creşterii nivelului de calitate a serviciilor educaţionale
Buget: 3.000.000 EURO
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectivul general: Sprijinirea unităţilor de învăţământ şi a furnizorilor de formare profesională iniţială în vederea creşterii nivelului calităţii serviciilor educaţionale oferite

Titlul proiectului 5: Abordări didactice interdisciplinare în studiul Ştiinţelor Pământului – Comunitatea virtuală a Ştiinţelor Pământului
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.520.000 Euro
  • Partener: 1.480.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3
Descrierea proiectului: Proiectul propus vizează stimularea cadrelor didactice şi implicit a elevilor în scopul utilizării inovative a resurselor digitale şi urmăreşte formarea profesorilor pentru studiul interdisciplinar al Ştiinţelor Pământului împreună cu dezvoltarea şi implementarea la nivel naţional a unei comunităţi virtuale (portal) a profesorilor de fizică, chimie, biologie şi geografie.

Titlul proiectului 6: Perspective interdisciplinare de abordare a curriculumului-prioritati ale formării continue a cadrelor didactice din învăţământul primar
Buget total proiect: 2.600.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 400.000 Euro
  • Partener1: 1.100.000 Euro
  • Partener2: 700,000.00 Euro
  • Alte categorii de cheltuieli: 400.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3.
Descrierea proiectului: acest proiect vizează optimizarea aplicării demersurilor inovative centrate pe abordarea interdisciplinară în concordanţă cu planurile cadru pentru învăţământul primar, cu precădere pentru clasa pregătitoare, prin intermediul unui program de formare continuă şi implicit a unui portal de învăţare – centru de resurse educaţionale online, adresat cadrelor didactice din învăţământul primar.

Titlul proiectului 7: Prevenirea violenţei în şcoală, o prioritate a societăţii româneşti
Buget total proiect: 3.000.000 euro

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 500.000 euro
  • Partener analize sociologice şi comportamentale: 500.000 euro
  • Partener IT: 600.000 euro
  • Partener universitate: 650.000 euro
  • Partener comunicare: 450.000 euro
  • Partener asociaţie neguvernamentală: 250.000 euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Implementarea sistemelor de asigurare şi management al calităţii la nivelul unităţilor şcolare, prin crearea de proceduri şi prin dezvoltarea serviciilor de consiliere şcolară, pentru gestionarea faptelor de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Titlul proiectului 8: COMPT – Consiliere, orientare şi monitorizare pentru învăţământul profesional şi tehnologic – Regiunile: B-IF şi NE
Buget total proiect: 5.000.000 Euro
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip III
Obiectiv general: Consilierea şi orientarea profesională a absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic, în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţă activă şi dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a inserţiei absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic pe piaţa muncii.

Titlul proiectului 9: SCOR – Sistem de consiliere şi orientare multi-regional – Regiunea Nord-Est şi Regiunea Bucuresti-Ilfov
Buget total proiect: 5.000.000 Euro
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip II
Obiectiv general: Realizarea şi implementarea unui model de consiliere, orientare profesională şi dezvoltare a carierei pentru elevii din învăţământul liceal, filierele teoretică şi vocaţionala, centrat pe managementul vieţii personale, pe dezvoltarea abilitaţilor sociale, de comunicare şi dezvoltarea competentelor generale.

Titlul proiectului 10: Îmbunătăţirea managementului educaţional preuniversitar prin implementarea unor măsuri active de prevenire şi combatere a consumului de substanţe interzise minorilor
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 1.800.000 Euro
  • Partener: 1.200.000 euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1
Obiectiv general: vizează dezvoltarea şi implementarea unor măsuri active de prevenire şi combatere a consumului de substanţe interzise minorilor

Titlul proiectului 11: Programa şcolară şi pachet de resurse educaţionale pentru Limba Engleză, clasa a V-a
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.700.000 Euro
  • Partener1: 1.230.000 Euro
  • Partener2: 70.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar prin elaborarea şi pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional a programei şcolare de Limba Engleză pentru clasa a V-a, folosind o abordare inovativa şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 12: Programa şcolară şi pachet de resurse educaţionale pentru Limba Franceză, clasa a V-a
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Aplicant: 1.450.000 Euro
  • Partener 1: 1.100.000 Euro
  • Partener 2: 250.000 Euro
  • Partener 3: 200.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar prin elaborarea şi pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional a programei şcolare de Limba Franceză pentru clasa a V-a, folosind o abordare inovativa şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 13: Viitorul tău e scris în carte – Educaţia, cheia succesului!
Buget total proiect: 2.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.000.000 Euro
  • Partener 1: 300.000 Euro
  • Partener 2: 700.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2
Regiunile de implementare: Nord Est (Judeţele Suceva, Bacău, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Botoşani), Sud Est (Galaţi)
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului constă î
n reducerea gradului de apariţie a fenomenelor de Abandon Şcolar (AŞ) şi părăsire timpurie a şcolii, folosind metode moderne de prevenţie şi corecţie, precum şi prin completarea portofoliului de măsuri deja existente cu noi rezoluţii, planuri de acţiune, instrumente informatice moderne (TIC şi materiale digitizate), programe educaţionale integrate, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic.

Titlul proiectului 14: Istoria recentă a României. Pachet educaţional pentru cursul opţional de Istorie recentă a României
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.665.000 Euro
  • Partener 1: 1.000.000 Euro
  • Partener 2: 300.000 Euro
  • Partener 3: 35.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Descrierea proiectului: Proiectul vizează îmbunătăţirea ofertei educaţionale la nivel naţional şi creşterea calităţii în sistemul de învăţământ prin elaborarea şi implementarea cursului opţional Istoria recentă a României, dedicat ariei curriculare Om şi societate. Centrul pilot pentru studierea istoriei recentă a României va constitui un spaţiu de referinţă pentru activităţi extracurriculare cu componenta istorică şi civică, fiind la dispoziţia elevilor din toată ţara şi după încheierea proiectului, reprezentând astfel un instrument esenţial pentru asigurarea sustenabilităţii.

Titlul proiectului 15: Programa şcolară şi pachet educaţional pentru Istorie, clasa a V-a
Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educaţiei: 1.740.000 Euro
  • Partener 1: 1.200.000 Euro
  • Partener 2: 60.000 Euro

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Descrierea proiectului: Proiectul vizează promovarea extinsă a rezultatelor obţinute, prin implementarea activităţilor prevăzute, a noii programe şcolare de istorie şi a pachetului educaţional. Programa şcolară, la rândul ei, va fi un element de stabilitate pentru sistemul de învăţământ, dincolo de încheierea proiectului. Programa şcolară, manualele tipărite, oferite şcolilor prin proiectul propus vor putea fi utilizate de generaţii succesive de elevi, care vor beneficia astfel de avantajele tehnologiei digitale.

Titlul proiectului 16: Calitate în educaţie prin transdisciplinaritate şi noile tehnologii ale informaţiei şi comunicării
Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi modernizarea sistemului de învăţământ preuniversitar prin intermediul unor abordări transdisciplinare la nivel de curriculum opţional pentru elevii de gimnaziu (clasa a VII-a) care să asigure accesul la educaţie de calitate şi deprinderea unor competente cheie, inclusiv prin introducerea noilor tehnologii în procesul educativ

Titlul proiectului 17: Matematica digitală. Curriculum opţional şi resurse educaţionale pentru clasa a III-a
Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectivul general: Obiectivul general constă în susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar din România prin elaborarea şi pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional a curriculumului opţional Matematica digitală (de tip Curriculum la Decizia Şcolii – CDS) destinat elevilor din clasa a III-a, folosind o abordare inovativa şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 18: Instrumente de evaluare a parcursului şcolar şi a contextului educaţional pentru ciclul liceal
Buget total proiect: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1., intervenţia 2
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea managementului educaţional în contextul descentralizării sistemului de învăţământ preuniversitar din România, în acord cu principiile care stau la baza noii Legi a Educaţiei Naţionale (1/2011), prin elaborarea şi implementarea la nivel naţional a instrumentelor de evaluare a parcursului şcolar al elevilor, precum şi a Platformei digitale de management al parcursului şcolar, destinate învăţământului liceal.

Titlul proiectului 19: ConSiM – Curriculum inter-disciplinar şi simulări e-Learning de Protecţia consumatorului, sănătate şi mediul înconjurător, nivel liceal
Buget total proiect: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Încurajarea accesului la o educaţie de calitate a elevilor din învăţământul liceal, prin demersuri educaţionale inter-disciplinare şi cu ajutorul TIC, în scopul dezvoltării competentelor cheie şi profesionale ale acestora.

Titlul proiectului 20: Povestea limbii române. Curriculum opţional şi resurse educaţionale pentru clasa a III-a
Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectivul general: Obiectivul general constă în susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar din România prin elaborarea şi pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional a curriculumului opţional Povestea limbii române (de tip Curriculum la Decizia Şcolii – CDS) destinat elevilor din clasa a III-a, folosind o abordare inovativa şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 21: Manager pro-activ
Valoarea estimată a proiectului: Echivalentul în lei a 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1.
Obiectiv general: Îmbunătăţirea calităţii managementului educaţional preuniversitar prin dezvoltarea/îmbunătăţirea/formarea unui set de competente adecvate noii legislaţii şi dobândirea unei perspective comprehensive multifuncţionale pentru personalul de conducere, monitorizare, evaluare şi control din sistemul de învăţământ preuniversitar, pentru asigurarea unei mai bune adaptări a educaţiei şi formării profesionale iniţiale la nevoile pieţei muncii şi societăţii bazate pe cunoaştere.

Titlul proiectului 22: Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră
Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Aplicant & parteneri instituţii publice: 11.000.000 lei
  • Partener entitate privată: 2.000.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3
Descrierea proiectul
ui:
Proiectul vizează crearea de oportunităţi de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, prin participarea acestora la programe de formare de nivel postuniversitar de calitate, adaptate tehnologiei educaţiei la distanţă ED.

Titlul proiectului 23: Materiale şi resurse educaţionale pentru predare-invatare – Limba romana, clasa a V-a
Buget total: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar prin elaborarea şi implementarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional de materiale şi resurse educaţionale, folosind o abordare inovativa, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 24: Monitorizarea şi evaluarea procesului educaţional. Managementul inspecţiei instituţiilor de educaţie
Buget total proiect: 3.000.000 Euro
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Asigurarea calităţii, modernizarea managementului şi perfecţionarea personalului cu atribuţii în sistemul de monitorizare, evaluare şi control al ministerului educaţiei şi al inspectoratelor şcolare, prin dezvoltarea de instrumente şi proceduri pentru inspecţia şcolară generală a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi prefigurarea cadrului de definire a registrului naţional online de inspecţie, prin extinderea utilizării TIC în activităţile de management şi planificare în învăţământul preuniversitar.

Titlul proiectului 25: Educaţia – şansa către societatea cunoaşterii
Buget total proiect: 8.600.000 lei

  • Ministerul Educaţiei: 4.300.000 lei
  • Partener 1&2: 4.300.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe educaţionale integrate de furnizare a competentelor şi abilitaţilor de bază în vederea menţinerii elevilor cu risc de abandon şi reintegrării persoanelor care au părăsit timpuriu scoala într-un sistem educaţional deschis şi incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 26: Educaţia – drumul tău către viitor
Buget total proiect: 8.600.000 lei

  • Ministerul Educaţiei: 4.300.000 lei
  • Partener 1&2: 4.300.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe educaţionale integrate de furnizare a competentelor şi abilitaţilor de bază în vederea menţinerii elevilor cu risc de abandon şi reintegrării persoanelor care au părăsit timpuriu scoala într-un sistem educaţional deschis şi incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 27: Noi resurse curriculare pentru predarea-invatarea Biologiei, clasa a V-a
Buget total proiect: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl constituie susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar prin elaborarea şi pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel naţional a resurse curriculare pentru Biologie clasa a V-a, folosind o abordare inovativa şi extinzând utilizarea TIC în activităţile de predare-invatare-evaluare, care să susţină creşterea calităţii şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie şi profesionale în acord cu societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 28: A doua şansă, învăţământ secundar inferior – o şansă în plus pentru viitor
Buget total proiect: 2.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DM 2.2.
Obiectiv general: Prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, la nivelul învăţământului secundar inferior, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe educaţionale integrate de furnizare a competentelor şi a abilitaţilor de bază, în vederea menţinerii elevilor cu risc de abandon şi a reintegrării persoanelor care au părăsit timpuriu scoala într-un sistem educaţional deschis şi incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii bazate pe cunoaştere.

Titlul proiectului 29: A doua şansă, învăţământ primar – o şansă în plus pentru viitor
Buget total proiect: 2.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DM 2.2.
Obiectiv general: Prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, la nivelul învăţământului primar, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune şi programe educaţionale integrate de furnizare a competentelor şi a abilitaţilor de bază, în vederea menţinerii în sistem a elevilor cu risc de abandon şi a reintegrării persoanelor care au părăsit timpuriu scoala într-un sistem educaţional deschis şi incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii bazate pe cunoaştere.

Titlul proiectului 30: Instrumente de evaluare a parcursului şcolar şi a contextului educaţional pentru ciclul primar şi gimnazial
Buget total proiect: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.1., intervenţia 2
Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea managementului educaţional în contextul descentralizării sistemului de învăţământ preuniversitar din România, în acord cu principiile care stau la baza noii Legi a Educaţiei Naţionale (1/2011), prin elaborarea şi implementarea la nivel naţional a instrumentelor de evaluare a parcursului şcolar al elevilor, precum şi a Platformei digitale de management al parcursului şcolar, destinate învăţământului primar şi gimnazial.

Titlul proiectului 31: COSMIN – Consiliere şi Orientare Şcolară prin Metode Inovatoare
Buget total proiect: 5.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip I
Obiectiv general: Consilierea şi orientarea şcolară a elevilor de gimnaziu care se afla în situaţia de a opta pentru un traseu de formare profesională, inclusiv prin campanii de informare şi conştientizare.

Titlul proiectului 32: COSTEL – Consiliere şi orientare pentru tineri elevi de liceu – Regiunea Vest şi Regiunea Nord-Vest
Buget total proiect: 5.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip II
Obiectiv general: Realizarea şi implementarea unui model de consiliere, orientare profesională şi dezvoltare a carierei pentru elevii din învăţământul liceal, filierele teoretică şi vocaţionala, centrat pe managementul vieţii personale, pe dezvoltarea abilitaţilor sociale, de comunicare şi dezvoltare
a competentelor generale.

Titlul proiectului 33: MIT – Monitorizarea inserţiei pentru învăţământul profesional şi tehnologic – Regiunile: S Muntenia şi SV Oltenia
Buget total proiect: 5.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip III
Obiectiv general: Consilierea şi orientarea profesională a absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic, în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţă activă şi dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a inserţiei absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic pe piaţa muncii.

Titlul proiectului 34: ŞINC – Sistem de informare la nivel naţional pentru consiliere şi monitorizarea inserţiei – Regiunile V şi NV
Buget total proiect: 5.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip III
Obiectiv general: Consilierea şi orientarea profesională a absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic, în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţă activă şi dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a inserţiei absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic pe piaţa muncii.

Titlul proiectului 35: SOMIT – Sistem de orientare şi monitorizare pentru învăţământul profesional şi tehnologic – Regiunile SE şi Centru
Buget total proiect: 5.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţă activă”. Proiect Tip III
Obiectiv general: Consilierea şi orientarea profesională a absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic, în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţă activă şi dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a inserţiei absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic pe piaţa muncii.

Titlul proiectului 36: „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi creşterea calităţii învăţământului din filiera tehnologică prin instruirea unui grup ţinta de profesori în vederea dobândirii de competente privind proiectarea asistată de calculator”
Bugetul Proiectului: 12.500.000 lei

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 3.750.000 lei
  • Parteneri: 8.750.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3
Obiectivul general: Proiectul contribuie la realizarea obiectivului general de dezvoltare a capitalului uman prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii (Long-life-learning) cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă şi flexibilă.

Titlul proiectului 37: „ADMIS” – Administrarea Diplomelor şi Managementul Integrat al Studenţilor (Monitorizarea parcursului universitar al studenţilor de la înmatriculare la eliberarea actelor de studii)
Buget total proiect: 12.804.000 lei

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 7.682.400 lei
  • Partener IT: 5.121.400 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.2
Obiectiv general: Îmbunătăţirea managementului Universitar şi dezvoltarea de instrumente cu ajutorul cărora să se poată analiza/planifica specializările/domeniile oferite în sistemul Universitar astfel încât să se îmbunătăţească relevanta specializării absolvenţilor pentru piaţa muncii.

Titlul proiectului 38: Clasificarea şi ierarhizarea multidimensională în instituţiile de învăţământul superior
Buget total proiect: 13.031.400 lei la care se adaugă cota de cofinanţare
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.2
Obiectiv general: Crearea unui sistem de învăţământ superior competitiv de calitate, susţinut de un mecanism obiectiv şi eficient de clasificare şi ierarhizare a universităţilor

Titlul proiectului 39: Creşterea accesului la educaţia universitară tehnică, agronomica şi de medicină veterinară
Buget: 13.031.400 lei
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI 1.2
Obiectiv general: Creşterea accesului la educaţia universitară tehnică, agronomica şi de medicină veterinară a absolvenţilor liceelor cu profil tehnic, agronomic şi de medicină veterinară prin elaborarea şi implementarea de planuri de acţiune, studii, măsuri, instrumente în vederea îmbunatăţirii capacităţii sistemului de învăţământ superior tehnic, agronomic şi de medicină veterinară de a susţine dezvoltarea economică şi socială prin creşterea relevantei pentru piaţa muncii şi pentru societatea bazată pe cunoaştere.

Titlul proiectului 40: Proges în educaţie şi în cariera didactică (ProEDUcard)
Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Ministerul Educaţiei Nationale-UMPFE şi Partener 1: 7.150.000 lei
  • Partener 2: 5.850.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3
Descrierea proiectului: Proiectul urmăreşte sprijnirea cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar în dezvoltarea competentelor necesare pentru dezvoltarea profesională individuală, după finalizarea formării iniţiale

Titlul proiectului 41: Cariera ta începe azi! – program de consiliere şi orientare profesională
Buget total proiect: 21.700.000 lei

  • Ministerul Educaţiei Nationale-UMPFE: 11.850.0000 lei
  • Parteneri 1+2+3: 9.850.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1
Descrierea proiectului: Proiectul urmăreşte derularea de activităţi de consiliere profesională privind consilierea şi orientarea profesională pentru tranziţia spre piaţa muncii pentru un număr de 20.000 elevi din licee teoretice, licee vocaţionale, şcoli generale clasele VII-VIII, din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia şi Sud Vest.

Titlul proiectului 42: O decizie informată, o carieră asigurată – program de consiliere şi orientare profesională
Buget total proiect: 21.700.000 lei

  • Ministerul Educaţiei Nationale-UMPFE: 11.850.0000 lei
  • Parteneri 1+2+3: 9.850.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1.
Descrierea proiectului: Proiectul vizează realizarea de activităţi de consiliere profesională şi orientarea profesională pentru un număr de 20.000 elevi din licee teoretice, licee vocaţionale, şcoli generale clasele VII-VIII, din regiunile de dezvoltare Nord Vest şi Vest.

Titlul proiectului 43: Abilitarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar în vederea dezvoltării competentelor socio-emotionale la copii
Buget total proiect: 13.500.000 lei

  • Ministerul Educaţiei: 7.425.000 lei
  • Partener 1: 6.075.000 lei

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3
Obiectiv general: Îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar prin programe de formare profesională continua care urmăresc abilitarea acestora de a dezvolta competente socio-emotionale la copii prin implementarea unui curriculum inovativ.

Titlul proiectului 44: „Copilăria – un joc serios! – Dezvoltarea competentelor personalului, pentru creşterea calităţii învăţământului preş
colar şi primar, prin implementarea a două programe de formare inovative”
Buget total proiect: 2.985.000 EUR

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 1.285.000 EUR
  • Partener1: 880.000 EUR
  • Partener2: 820.000 EUR

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1.
Obiectiv general: Dezvoltarea competentelor personalului pentru creşterea calităţii învăţământului preşcolar şi primar, prin formarea şi certificarea acestuia, prin implementarea de programe de formare innovative (coerente şi unitare), precum şi prin realizarea/actualizarea şi validarea de instrumente/proceduri pentru sprijinirea dezvoltării competentelor cheie ale preşcolarilor şi şcolarilor mici.

Titlul proiectului 45: L-CONSAD „Parteneriat pentru creşterea calităţii managementului educaţional în unităţile de învăţământ liceal”
Buget total proiect: 2.970.000 EUR

  • Ministerul Educaţiei Naţionale:1.210.000 EUR
  • Partener1: 705.000 EUR
  • Partener2: 495.000 EUR
  • Partener3: 560000 EUR

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1.
Descrierea proiectului: Proiectul are un caracter strategic naţional prin abordarea unitară la nivel naţional a dezvoltării de standarde/instrumente/proceduri specifice de activitate necesare membrilor CA din unităţi şcolare liceale, precum şi prin elaborarea/acreditarea şi furnizarea unui program de formare special destinat acestora. Proiectul se va implementa în toate judeţele din regiunile de dezvoltare ale României, inclusiv Bucureşti.

Titlul proiectului 46: „Parte-Cons-Q” – „Parteneriat pentru creşterea calităţii managementului educaţional gimnazial”
Buget total proiect: 2.970.000 EUR

  • Ministerul Educaţiei Naţionale: 1.210.000 EUR
  • Parteneri1: 705.000 EUR
  • Parteneri2: 495.000 EUR
  • Parteneri3: 560.000 EUR

Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1.
Obiectiv general: Realizarea/actualizarea şi validarea în vederea implementării a unui sistem coerent şi unitar de instrumente/proceduri/metodologii de management educaţional preuniversitar şi dezvoltarea şi furnizarea unui program inovator de formare dedicat membrilor CA din unităţi şcolare gimnaziale care să conducă la îmbunătăţirea capacităţii instituţionale a unităţilor de învăţământ gimnaziale pentru exercitarea noilor funcţii de conducere şi administrare în contextul prevederilor LEN nr.1/2011.

Titlul proiectului 47: Îmbunătăţirea managementului educaţional preuniversitar în vederea creşterii nivelului de performanţă prin raportare la standardele europene în domeniu
Buget total proiect: 3.000.000 Euro
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1
Descrierea proiectului: Proiectul vizează îmbunătăţirea şi restructurarea sistemului de învăţământ preuniversitar, prin realizarea unei analize de sistem în vederea identificării şi elaborării de recomandări pentru îmbunătăţirea managementului educaţional şi adaptarea acestuia la nevoile unei societăţi bazate pe cunoaştere şi la nevoile pieţei. Proiectul îşi propune formarea unui număr de 1500 de persoane în domeniul managementului educaţional, prin introducerea modelului educaţional aplicat cu succes în Finlanda.

Titlul proiectului 48: „Resurse evaluative digitale pentru un curriculum optimizat în ciclul primar” (RED-PRIM)
Buget total proiect: 3.000.000 EUR (echivalentul în LEI)
Sursa de finanţare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1
Obiectiv general: Proiectul vizează dezvoltarea de mecanisme şi instrumente digitale pentru asigurarea accesului la educaţie de calitate şi la competente cheie pentru elevii din învăţământul primar din România în vederea pregătirii şi susţinerii cu succes a evaluărilor naţionale în vederea creşterii ratei de tranziţie către nivelele superioare de educaţie

Titlul proiectului 49: „Resurse evaluative digitale pentru un curriculum optimizat în gimnaziu” (RED-GIM)
Buget total proiect: 3.000.000 EURO
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1
Obiectiv general: Proiectul vizează dezvoltarea de mecanisme şi instrumente digitale pentru asigurarea accesului la educaţie de calitate şi la competente cheie pentru elevii din învăţământul gimnazial în vederea susţinerii evaluărilor naţionale (la sfârşitul clasei a VI-a şi a VIII-a) şi orientării şcolare spre învăţământul secundar superior.

Titlul proiectului 50: „Resurse evaluative digitale pentru o evaluare transdisciplinara în liceu”
Buget total proiect: 3.000.000 EURO
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1, DMI 1.1
Obiectiv general: Proiectul vizează dezvoltarea şi optimizarea de instrumente digitale la nivel de sistem preuniversitar în vederea evaluării inter/transdisciplinare a formării a competentelor cheie şi specifice la elevii din învăţământul liceal în vederea susţinerii examenului de bacalaureat şi creşterii ratei de tranziţie către nivelele superioare de educaţie.

Titlul proiectului 51: Instrumente de evaluare psiho-educationala pentru o orientare şcolară şi profesională de calitate în învăţământul preuniversitar
Buget total proiect: 3.000.000 EUR
Sursa de finanţare:
POSDRU 2007-2013, DMI. 1.1
Descrierea proiectului: Proiectul vizează creşterea calităţii serviciilor de expertizare şi evaluare a copiilor/elevilor, inclusiv a celor cu cerinţe educative speciale din învăţământul preuniversitar, în vederea consilierii şi orientării şcolare şi profesionale a acestora. Prin acest proiect, MEN va asigura implementarea unui pachet de instrumente de evaluare psiho-educationala care să confere o abordare unitară şi de calitate a întregului proces de evaluare a elevilor din învăţământul preuniversitar, precum şi formarea unui număr de cel puţin 1.300 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, implicate în procesul de evaluare psiho-educațională şi de consiliere în vederea orientării şcolare şi profesionale.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments