Infrangere in instanta pentru „eminentul” doctor Irinel Popescu. Tribunalul Bucuresti a decis ca medicul poate sa fie judecat pentru dare de mita

0
126

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, ca faimosul medic Irinel Popescu poate sa fie judecat pentru dare de mita. Popescu a reusit sa tergiverseze inceperea procesului, el fiind trimis in judecata de DNA, timp de aproape cinci ani.

Solutia pe scurt: In baza art. 345 alin. 1 C. proc. pen., se resping ca nefondate cererile si exceptiile formulate de inculpatii Popescu Irinel si Ciupitu Marin privind legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 366/P/2020 al Parchetului de pe langa ICCJ-DNA, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala.

In temeiul art. 346 alin. 2 C. proc. pen., se constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 366/P/2020 din 03.12.2021 al Parchetului de pe langa ICCJ-DNA, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala privind pe inculpatii:
Popescu Irinel, fiul lui …, pentru infractiunea de dare de mita, in modalitatea normativa prevazuta de art. 290 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Ciupitu Marin, fiul lui …, pentru infractiunea de complicitate la dare de mita, in modalitatea normativa prevazuta de art. 48 alin. 1 rap. la art. 290 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 6 din Legea nr. 78/2000.

In temeiul art. 342 C. proc. pen., se constata ca Tribunalul Bucuresti este instanta competenta material si teritorial sa solutioneze prezenta cauza.

Se dispune inceperea judecarii cauzei privind pe inculpatii Popescu Irinel si Ciupitu Marin.

Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti, si administratorul unei societati comerciale au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in 2021, insa medicul a reusit sa amane inceperea procesului prin tertipuri judiciare.

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

In intervalul decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis ca va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, investite cu instrumentarea si solutionarea unor cauze in care acesta ar fi fost vizat.

Inculpatul ar fi fost dispus sa ofere anchetatorilor suma de bani mentionata mai sus, pentru ca in cauzele respective sa se dispuna masuri procesuale favorabile acestuia (in ceea ce priveste aplicarea unor masuri asiguratorii) si in final solutii de netrimitere in judecata. Ulterior, cu toate aceste ‘incercari’, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”, precizau procurorii DNA.

Medicul a sustinut insa ca dosarul sau reprezinta „o inscenare pusa la punct extrem de minutios de catre reprezentantii DNA”.

„In realitate, dosarul ce a facut obiectul acestui comunicat reprezinta o inscenare pusa la punct extrem de minutios de catre reprezentantii DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul nu am promis, nu am oferit si nici nu am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmarire penala”, arata Irinel Popescu.

El mai sustinea ca dosarul a fost deschis dupa ce in cauza in care era cercetat (redeschisa dupa ce se dispusese de catre un procuror DNA o solutie de neincepere a urmaririi penale fata de el) „toti expertii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat” ca, in calitate de presedinte al CNAS, a respectat „intocmai legea, iar alegatiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vadit nefondate”.

„Desigur, pentru ca nu a convenit acuzarii, expertiza a fost anulata, iar subsemnatului i s-a realizat aceasta inscenare”, afirma medicul.

„Este regretabila toata aceasta campanie concertata de discreditare a valorilor romanesti din medii precum educational, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital romanesc. Este regretabil ca, in Romania anului 2021, in anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevarului intr-o cauza penala, este deturnat in favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent in valorile unui stat democratic”, sustinea medicul Irinel Popescu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments