Jaf ca-n filme la o casă de amanet din Orăştie. Hoţii au furat valută şi bijuterii în valoare de 200.000 de lei

0
243

Hoţii au dat lovitura începutului de an, după ce au spart o casă de amanet din Orăştie, judeţul Hunedoara, şi s-au făcut nevăzuţi cu valută şi bijuterii în valoare de 200.000 de lei.

Angajaţii au descoperit că lipseşte un seif mic, cu cifru, în care erau, pe lângă valori, şi cheile de la seiful principal. Tâlharii au deschis fără probleme şi această casă de bani şi au fugit cu toată prada. Ancheta poliţiştilor e dificilă şi pentru că indivizii au oprit sistemul de supraveghere video.

Furtul s-a produs la adăpostul nopţii, iar proprietarii spun că hoţii s-au folosit de petarde ca să acopere zgomotul pe care l-au făcut atunci când au tăiat grilajul metalic de la uşi. În plus, răufăcătorii au distrus şi geamul din sticlă securizată care cu greu poate fi străpuns chiar şi de un glonţ.

Angajaţii casei de amanet au lăsat bijuteriile peste noapte în seif, iar dimineaţa, când s-au întors, au găsit dezastru. Casa de amanet aparţine familiei viceprimarului din Orăştie. Edilul spera că anchetatorii să-i găsească pe făptaşi şi să recupereze cel puţin o parte din prejudiciu.

Patronul casei de amanet este convins că hoţii au acţionat ca nişte profesionişti. În timp record au reuşit să taie grilajul metalic şi să decupleze alarma.

Dorin Popă, viceprimar Orăştie: „Zici că sunt profesionişti, au reuşit în 10 secunde să decupleze alarma. Avem contract cu o firmă de pază şi protecţie pe care o plăteam de ani de zile şi acum, când aveam nevoie, nu au intervenit.”

Localnicii cred că şi angajaţii casei de amanet au partea lor de vină. Poliţiştii încearcă să-i găsească pe făptaşi.

Subcomisar Bogdan Nitu: „S-a deschis dosar penal pentru furt calificat. Avem un cerc de suspecţi.”

Dacă vor vor fi prinşi, hoţii risca până la şapte ani de închisoare.

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRușii în topul celor care încalcă regulile de ședere în Republica Moldova
Articolul următorŞi premiul pentru cea mai frumoasă pauză din istorie merge la Da Vinci. Cum a apărut Mona Lisa
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments