Iohannis: Nu voi accepta ca în viitor, Guvernul să nu respecte finanțarea pentru Armată

0
73

Președintele Klaus Iohannis a declarat la ceremonia de învestire în funcție a noului șef al Statului Major, că este necesar ca bugetul alocat pentru Armată să crească și a mai punctat că nu va accepta ca în viitor, Guvernul, indiferent cine îl conduce, să nu aprobe majorările pentru bugetul Armatei.

Președintele României a declarat că va începe consultări cu partidele pentru a majora bugetul pe anul 2015, pentru Apărare:

”Este o bucurie să mă aflu astăzi în fața reprezentanților care au constituit etalonul profesionalismului. Domnilor generali, transformarile recente ale contextului geopolitic subliniaza fragilitatea sistemului regional de securitate. Institutia militara trebuie consilidata pentru a ne mentine credibilitatea in angajamentele asumate. Una din prioritatile mele e gasirea solutiilor pentru cresterea bugetului Apararii.

Voi incepe consultari cu partidele pentru un prag minimal de 2% din 2017. Propun tuturor factorilor politici sa-si asume clar mentinerea acestui obiectiv pentru cel putin zece ani. Impreuna cu ceilalti factori de decizie si cu partenerii externi voi face tot posibilul pentru gasirea de solutii realiste. Nu voi accepta ca in viitor guvernul, indiferent de cine-l conduce, sa nu respecte finantarea pentru Armata. Nici un aliat nu ne va putea garanta vreodata securitatea daca noi singuri nu o facem. Trebuie sa fim un generator de securitate regionala, nu doar un beneficiar al aliantelor. Sint adeptul principiului consecventei in politica externa”, a spus Iohannis la sediul Mapn.

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments