Român arestat de poliția elenă pentru uciderea scriitorului Meni Koumantareas

0
91

Un român în vârstă de 26 de ani a fost arestat de poliţia greacă pentru uciderea scriitorului Meni Koumantareas, scrie presa elenă. Românul a recunoscut că avea un litigiu financiar cu victima, însă a povestit în fața poliţiştilor o variantă care nu se potriveşte cu probele adunate la locul crimei: tânărul susţine că l-a împins pe scriitor în timp ce se certau, iar acesta a căzut, s-a lovit şi a murit.

 

Scriitorul Menis Koumandareas (83 de ani), unul dintre cei mai prestigioşi autori din Grecia, a fost asasinat la începutul lunii decembrie. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit în locuinţa sa din Atena. Victima prezenta răni la nivelul gâtului şi a feţei, potrivit poliţiei, care a avansat ideea că scriitorul a fost strangulat.

 

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia, cărţile sale fiind traduse în numeroase limbi străine.

 

De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se număra Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

 

Menis Koumandareas este cunoscut pentru romanele sale în care foloseşte un stil sobru pentru a reda un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments