Gaură totală în „Centrul de Afaceri” Grajduri: 2,5 milioane de euro

0
166

DNA a mai trimis în judecată un bulibașă care a vrut să se îmbogăţească după reţeta rambursării ilegale de TVA

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi l-au trimis în judecată pe Lucian Manafu, reprezentant al SC Tracia Industrie 2000 SA Grajduri, acuzat de infracţiuni economice.

 

Tun de zile mari

Anchetatorii au precizat că, în cursul anului 2009, Lucian Manafu, împreună cu Istrate Stănescu, administrator al SC Tracia Industrie 2000 SA Grajduri (ultimul trimis în judecată pe 4 august 2011), a comis o fraudă fiscală.

Procurorii anticorupţie au adăugat că Manafu a creat aparenţa achiziţionării de către firma amintită a unor mărfuri în valoare totală de 64,6 milioane lei, pentru a obţine în mod fraudulos rambursarea TVA în cuantum de 10 milioane lei.

Reprezentanţii DNA Iaşi au menţionat că Manafu a falsificat mai multe acte comerciale şi fiscale, în cuprinsul cărora erau consemnate operaţiuni comerciale fictive, ce atestau achiziţionarea de către societatea respectivă a unor mărfuri.

„Întrucât aceste nereguli au fost sesizate, cererea sa de rambursare de TVA a fost respinsă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi“, au afirmat reprezentanţii DNA Iaşi.

 

Citește și Grajduri și Ciurea – EPICENTRUL EVAZIUNII din toată Moldova. Descinderile polițiștilor nu au dus la un final care să oprească ilegalitățile comise

 

Istrate, deja condamnat

De remarcat este faptul că Istrate Stănescu a fost condamnat pe 26 iunie 2013 de Curtea de Apel Iaşi la trei ani de închisoare, pentru tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat şi fals intelectual prevăzut în Legea contabilităţii, în forma participaţiei improprii.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments