Primăria, pe post de avocat al poporului. Soluție de compromis între administrația pășcăneană și ApaVital

0
63

Primarul Municipiului Pașcani, viceprimarul și directorul PSA, au participat joi, la o ședință la sediul ApaVital Iași. Scopul discuțiilor a fost identificarea soluțiilor prin care poate fi încasată apa nefacturată populației și plata serviciilor de epurare către operatorul local, care deține în administrare stația de epurare, informează NewsPascani.com.

 

Viceprimarul Vasile Axinte susține că Primăria și-a luat angajamentul să transmită către ApaVital consumurile cetățenilor.

 

„Avem listele cu toate scările de bloc care nu au încheiat contract. La discuțiile de astăzi ne-am angajat să le dăm consumurile fiecărui cetățean. Îi rugăm pe oameni ca în perioada următoare să asigure citirea apometrelor pentru a se împărți cantitatea de apă pe imobil. Vom face acest lucru prin Biroul Asociații de Proprietari și angajați de la PSA. La final vom trimite datele la Iași. Rămâne de văzut cum se va face facturarea. Nu am discutat acest aspect. Important este să trecem de această etapă”, a subliniat viceprimarul Axinte.

 

În ceea ce privește serviciile de epurare făcute de cei de la PSA s-a ajuns la o înțelegere.

 

„Pentru perioada de până la finalul anului cei de la ApaVital vor plăti 1,05 lei, fără TVA, pentru serviciile de epurare. După ce prețul aprobat în consiliu va fi avizat de ANRSC, se va reveni cu un alt contract. Mai multe informații vom prezenta populației zilele viitoare”, a mai susținut Vasile Axinte. 

 

Conform acestuia, cei de la ApaVital au anunțat că au atacat deja în instanță hotărârea de denunțare a contractului de delegare a apei, dintre Consiliul Local și ApaVital.    

 

(Sursa: newspascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments