Următorul număr al revistei Charlie Hebdo va conţine caricaturi cu Profetul Mahomed

0
86

Următorul număr al săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, care va apărea pe piaţă miercuri, va conţine caricaturi cu Profetul Mahomed, anunţă avocatul publicaţiei, citat de AFP.



Acest număr, primul de după atentatul criminal comis miercuri, 7 ianuarie, asupra acestui săptămânal francez, va fi tipărit într-un milion de exemplare. De obicei, tirajul publicaţiei era de aproximativ 60.000 de numere. De asemenea, va fi distribuit cel puţin în alte două ţări, Spania şi Elveţia, au anunţat vineri mai multe surse.

 

Avocatul Richard Malka a precizat, de asemenea, că primul număr al săptămânalului după atacul de miercurea trecută va mai cuprinde și satire ce vizează oamenii politici și responsabilii religioși, el susținând că menținerea acestei linii editoriale ‘reprezintă spiritul’ sloganului ‘Je suis Charlie’.

 

„Nu vom ceda niciodată, pentru că altfel nimic din toate acestea nu ar mai avea sens”, afirmă în continuare avocatul și colaboratorul acestei publicații ai cărei principali caricaturiști au fost asasinați săptămâna trecută de doi indivizi ce au dorit astfel să se răzbune pe caricaturile în care erau ironizați lideri musulmani și în special profetul Mahomed.

 

„Umorul care nu ne face să râdem de cineva nu este umor. Noi râdem de noi, de politicieni, de religii; este o stare de spirit”, a conchis avocatul.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments