Daciana Sârbu, unul din cei mai activi eurodeputaţi ai începutului de mandat

0
65

Daciana Sârbu şi-a început noul mandat de eurodeputat fiind aleasa vicepreşedinta a unei comisii importante a Parlamentului European – cea care se ocupă de mediu şi sănătate publică. Deşi la mijloc s-a aflat şi perioada de campanie electorală, timp în care s-a aflat alături de Victor Ponta în campanie, Daciana Sârbu a rămas activa şi a bifat deja câteva realizări.

Chiar în această săptămână, ea a fost desemnată şi lider al unei structuri care militează la Bruxelles pentru ajutarea celor care suferă de afecţiuni neurologice, primind această responsabilitate din partea colegilor eurodeputaţi şi a ONG-urilor europene de profil. Asta după ce chiar în timpul campaniei electorale, soţia premierului semna, alături de alţi 3 eurodeputaţi, un articol-apel pentru măsuri urgente la nivelul UE împotriva cancerului pancreatic, apărut în Parliament Magazine. Tot în aceste luni, ea a fost şi raportor al Comisiei de Agricultură pe o temă sensibilă, redactând un aviz-cheie într-un dosar „greu” al UE. Astfel, Daciana Sârbu a stabilit opinia acestei comisii cu privire la problema clonării şi a tematicii mai largi a „alimentelor noi” (cele apărute în anii 2000 sau produse prin nanotehnologii). Raportul elaborat de eurodeputată a cerut reglementări europene puternice pentru siguranţa alimentelor şi o informare mai corectă a consumatorilor într-o problemă atât de sensibilă cum este clonarea animalelor pentru hrană. Deşi puţin cunoscută la noi, obţinerea de alimente prin clonarea animalelor este o miză uriaşă a industriei agroalimentare, miza definită de interesul enorm al companiilor de a obţine profituri importante pe această piaţă nouă şi nevoia de a proteja consumatorii prin legislaţie clară într-un domeniu puţin explorat deocamdată.
 
 Agricultura e un domeniu în care deputata se implica în mod constant, chiar în această săptămână participând la o întrevedere cu comisarul european de profil, cu care s-a discutat despre suportul pentru agricultură ecologică şi despre programul „fructe în şcoli”.

Daciana Sârbu se remarcă şi prin numărul mare de rapoarte amendate la PE, ocupând primul loc în rândul delegaţiei româneşti. Amendarea rapoartelor este o activitate importantă a eurodeputaţilor, deoarece înseamnă muncă efectivă pentru îmbunătăţirea legislaţiei adoptate de Parlamentul European.

 

 

 

 

Sursa: rtv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments