Surpriză pregătită şoferilor care "fentează" camerele şi nu îşi plătesc rovinieta. Ce se va întâmpla pe rutele ocolitoare

0
129

Ministerul Transporturilor i-a luat la ochi pe şoferii care nu plătesc rovinieta şi va dubla în acest an camerele amplasate pe şosele.

Autorităţile susţin că mulţi conducători auto au început să le evite pe cele existente, pentru că ştiu unde sunt şi reuşesc să circule fără să plătească taxa de drum şi amenzile pentru lipsa ei.

Drumurile naţionale şi autostrăzile vor fi supravegheate de Compania Naţională de Drumuri cu ajutorul sistemului electronic de control. Cei care nu au rovinieta vor primi amendă acasă, în plic.

Sistemul video de control al rovinietei funcţionează simplu, camerele de supraveghere fotografiază numărul maşinii, iar un server cauta într-o bază de date să vadă dacă şoferul a plătit sau nu rovinieta.

Există însă şoferi care ştiu unde sunt amplasate aceste camere şi încearcă să le evite. De pildă, atunci când merg spre Constantă, unii şoferi aleg drumul vechi spre mare, unde pe aproape 160 de kilometri nu există camere de rovinieta. După ce merg pe DN3, şoferii care ştiu drumul intra pe Autostrada Soarelui, la Lehliu, fără să fie văzuţi de camerele fixe de control al rovinietei. Nu ajung însă până la Constantă pe autostradă, pentru că la Feteşti există un alt punct de control.

Altă cameră pentru controlul rovinietei, cunoscută de mulţi, este pe DN1, la intrarea în Româneşti. Cei care ştiu zona fac un ocol pe drumurile comunale. Până şi Ministerul Transporturilor şi-a dat seama că sunt mulţi şoferi care fentează taxa de drum.

„Luăm măsuri în acest an că fiecare cetăţean roman sau străin să-şi cumpere roviniete, în acest moment nefăcând toată lumea acest lucru. Şi Compania nu are posibilitatea, nu are suficiente camere”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Anul trecut au fost 33 de camere. Anul acesta vom avea în total 74. Camerele noi vor fi instalate în puncte cheie, greu de ocolit.

„Pentru a face o prevenţie, pentru că şoferii auto nu doresc să cumpere roviniete. S-ar putea să încerce să evite camerele, dar în curând nu se va mai putea”, a spus directorul CNADNR.

Ca să facă faţa numărului mare de amenzi, CNADNR va angaja şi agenţi constatatori. Are nevoie de aproape 40, adică dublu faţă de câţi există în prezent.

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. REVOLTĂTOR: Mamă surprinsă în momentul în care îşi abandonează copilul
Articolul următorFOTO. Cum arată satul SOVIETIC în care PARCAREA publică era împânzită de SUBMARINE NUCLEARE
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments