Tichetele de masă dispar! Ce se va întâmpla cu aceste drepturi

0
66

Guvernul a aprobat legea potrivit căreia se va permite emiterea tichetelor de masă pe carduri, Visa salutând această decizie.

Practic, Visa poate intra cu cardurile proprii şi în sectorul tichetelor de masă, o „piaţă” care număra aproximativ două milioane de utilizatori şi în care pe lângă Up mai găsim nume precum Sodexo şi Edenred.

    „Stimularea concurenţei prin introducerea cardurilor de masă va conduce la creşterea eficienţei şi scăderea costurilor serviciilor pentru cei aproximativ 40.000 de angajatori care oferă astfel de beneficii şi pentru comercianţi, precum şi avantaje multiple pentru circa 1,8 milioane de salariaţi care primesc în prezent tichete de masă”, susţine Cătălin Creţu, director subregional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Principala diferenţa dintre tichetele de hârtie şi carduri este că magazinele vor fi obligate să accepte şi plată cu cardul. Iar clienţii vor fi obligaţi să utilizeze cardurile doar în magazinele care acceptă această modalitate de plată.

Până când vom  vedea realmente care sunt beneficiile noilor carduri pentru angajatori, Edenred a şi anunţat lansarea primului card de masă din România, cu marca Ticket Restaurant, un card care va permite inclusiv plata contactless.

Cardurile şi tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice, suma acordată salariaţilor pe cardul de masă fiind de 9,35 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată, adică până la 215 lei lunar deductibili fiscal şi scutiţi de taxe salariale şi patronale. Cardurile de masă vor putea fi reîncărcate lunar cu sumele oferite de companii salariaţilor, simplificând astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial către angajaţi.

    „Deşi funcţionează similar cu un card obişnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare şi au anumite limitări: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare, într-o reţea distinctă de magazine şi restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, spune Iulian Alexe, director marketing & business development, Edenred România.

 

 

 

Sursa: caplimpede

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments