Cum ştii dacă ai telefonul ASCULTAT? SnoopSnitch, soluţia cea mai simplă!

0
58

Security Research Labs, o companie germană producătoare de software, a dezvoltat SnoopSnich – o aplicaţie capabilă să alerteze utilizatorul unui smartphone atunci când sesizează că se încearcă interceptarea comunicaţiilor telefonului.

Aplicaţia detectează când se încearcă spionarea dispozitivului prin utilizarea vulnerabilităţilor de securitate ale sistemului de operare Android şi a unui simulator de tipul Internaţional Mobile Subscriber Identity catcher (IMSI) .

Internaţional Mobile Subscriber Identity catcher este un sistem care simulează funcţionarea unei celule GSM a furnizorului serviciului real de telefonie mobilă şi se interpune între această şi dispozitivul utilizatorului, interceptând convorbiri telefonice, mesaje şi monitorizând deplasarea mobilului.

SnoopSnitch adună şi analizează toate comunicaţiile smartphone-ului şi avertizează în momentul în care securitatea acestuia este pusă în pericol de IMSI catchers sau de atacuri de tip SS7, fără a lua şi măsuri împotriva acestora.

Pentru a instala SnoopSnitch smartphone-ul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– existenţa privilegiul de acces la codul sistemului de operare Android (un telefon “rootat”) şi posibilitatea de a modifica acest cod

– telefonul să aibă un chipset Qualcomm

– să ruleze versiunea 4.1 sau superioară a sistemului de operare Android.

 

 

 

Sursa: jurnalul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments