Cum scoţi rapid mirosul neplăcut din încălţăminte

0
100

Probabil că ţi-ai răspuns rapid: îi speli. Dar cum la sala transpiri mult, dar nici nu vrei să-ţi distrugi adidaşii spălându-i prea des, trebuie să recurgi la câteva trucuri. Astfel nu doar că vei scăpa de transpiraţie, dar implicit vei evita dezvoltarea bacteriilor, scrie dietetik.ro.

După fiecare utilizare, dă-ţi adidaşii cu un spray antibacterian special pentru încălţări şi lasă-i într-un spaţiu aerisit, cum ar fi pe balcon.

Două alte metode foarte bune de a scăpa de mirosul neplăcut care se instalează în pantofii sport sunt pudră de tâlc sau bicarbonatul de sodiu. Toarnă oricare din cele două prafuri în adidaşi şi lasă-le să acţioneze peste noapte.

Când prinzi o zi frumoasă, lasă-ţi adidaşii în bătaia razelor de soare pentru a te asigura că se usucă complet. Astfel nu se va instala umezeala care favorizează înmulţirea bacteriilor.

Ca să scapi de miros, dar fără să bagi încălţările în maşina de spălat, îmbiba o cârpă curată în oţet alb şi curăţă-le în interior. Dacă nu vrei să depui niciun pic de efort, înmoaie o pereche de şosete în oţet alb, introdu-le în interiorul adidaşilor, iar pe aceştia bagă-i într-o pungă de plastic. Desfă punga după 24 de ore, apoi tine adidaşii timp de 8 ore într-o zonă bine ventilata.

Naftalină nu te apăra doar de molii, ci te scăpa şi de mirosurile urâte din pantofi. Plasează în interiorul adidaşilor câteva bucăţi de naftalină pe care lasă-le să acţioneze peste noapte.
Mototoleşte un ziar, stropeşte-l cu esenţă de vanilie şi bagă-l în interiorul pantofilor timp de o 24 de ore. Ziarul va absorbi mirosul, în timp ce vanilia le va da o aromă de prăjitură.

 

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments