FOTO. Noi lupte violente în estul Ucrainei

0
59

Zeci de oameni au fost uciși în urma luptelor crâncene din regiunea aeroportului din Donețk. Acțiunile militare dintre forțele armate ucrainene și separatiști, se amplifică pe toată linia de conflict, transmite BBC, citat de portalul deschide.md.

 

Părțile dau vina una pe alta de crime contra civililor. Potrivit sursei, în urma tirului de artilerie, a avut de suferit un spital din regiunea Donețk.

Liderii auto-proclamatei „Republici Populare Donețk”, de câteva ori au declarat că dețin controlul asupra aeroportului din Donețk. Reprezentanții armatei ucrainene dezmint aceste informații și afirmîă că aeroportul se află sub controlul militarilor ucraineni.

Noul val de mobilizare
Astăzi, în Ucraina devine valabil decretul prezidențial cu privire la mobilizarea parțială.

Mobilizarea se va desfășura în trei etape, fiecare a câte 210 de zile, în 24 de regiuni din Ucraina și în Kiev.
În aceadtă perioadă se planifică înrolarea a circa 100 mii de persoane. Noii soldați, vor veni în schimbul celor, care satisfac serviciul militar din primăvara lui 2014.

Autoritățile ucrainene, spun că mobilizarea este necesară „din cauza unui risc iminent din la integritatea teritorială, provocat de agresiunile Federației Ruse”.
Ieri, Centrul Informațional de Analiză, al Consiliului de Securitate al Ucrainei, a emis un comunicat, potrivit căruia, pe teritoriul Ucraineni au intrat două grupări tactice ai Forțelor Armate din Federația Rusă.

Moscova la rândul ei neagă participarea militarilor ruși în acțiunile militare din Ucraina.

Lupte se duc pe toată linia frontului
Potrivit consilierului ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gherascenko, pierderile separatiștilot se ridică la 300 de persoane.
„Potrivit datelor pe care le deținem, au fost uciși 300 de separatiști, doar în ultimile 72 de ore. În rezultatul contra-atacurilor artileriei Ucrainene, din regiunea aeroportului dar și din preajma localităților Gorlovka, Komsomolsk și Volnohakha”, declara Gherascenko, într-un interviu pentru un ziar ucrainean.

În acelși timp liderii separatiști, spun că militarii ucraineni atacă sectoarele din localitatea Gorlovka, la nord de aeroport.

 

Potrivit așa numitului „ministru al apărării DNR”, Eduard Bazurin, în urma bombardamentelor aviației ucrainene, au fost uciși 9 civili iar 44 au fost răniți.

Televiziunile din Ucraina, anunță că în orașul Debalțevo, în urma atacului artilerie insurgenților pro-ruși, au fost uciși un copil și tatăl acestuia.

Separatiștii anunță că în urma luptelor, militarii ucraineni nu au reușit să ia sub control podul Putilov din Donețk, pod care face legătură dintre aeroport și oraș.
Aeroportul din Donețk, are o importanță strategică enormă pentru ambele părți ale conflictului. Mass-media din Ucraina, compară aeroportul din Donețk cu simbolul de luptă al națiunii. În știri se scrie foarte mult despre „Cyborg”, soldații voluntarii care apără aeroportul.

Separatiștii depun toate eforturile pentru a spulbera invincibilitatea „Cyborg”-ilor. Ei consideră aeroportul, o platformă pentru contra-atacul forțelor militare ucrainene.
Cu toate că aeroportul din Donețk este parțial distrus, unii experți militari consideră că pista de decolare poate fi folosită pentru livrarea munițiilor și a armamentului.

 

Ieri, luptele de la aeroport au fost crâncene. Separatiștii au aruncat în aer acoperișul etajului doi, unde se află militarii ucraineni.

Tot ieri au apăru informații despre înrăutățirea situației în alte regiuni, din estul Ucrainei.

În apropierea orașului Mariupol, militarii ucraineni au înregistrat 11 atacuri de artilerie. Cel mai mult au fost atacate pozițiile forțelor ucrainene din raioanele Nokolaev, Gnutovo și Cermalika. Cu toate acestea nu au fost înregistrată mișcarea ucrainenilor în direcția Mariupol.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments