Fostul ministru de Interne Cristian David a fost reţinut. El ar fi primit 500.000 de euro chiar în sediul Ministerului de Interne

0
54

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost adus cu mandat, astăzi, la DNA. După ce a fost audiat, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele său.

Cristian David a fost reţinut, măsura fiind dispusă după o audiere de aproape trei ore.

Fostul ministru este acuzat de luare de mită. El ar fi primit 500.000 de euro chiar în sediul Ministerului de Interne.

Denunţul în acest dosar a fost făcut în 2014.

 

Cristian David – activitate politică și guvernamentală

-membru PNL din 1989

-senator de Vaslui în două legislaturi

-ministru de Interne (aprilie 2007-decembrie 2008)

-ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni (decembrie 2012-februarie 2014)

-a demisionat din PNL în februarie 2014.

 

În noiembrie anul trecut, procurorii DNA au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Internelor, Cristian DavidAcesta este acuzat de luare de mită şi spălare de bani. 

Faptele cu care Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată în cursul anului 2014 constau în aceea că ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

 

Totodată, pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare – cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie. 

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments