Polițiștii au confiscat 1.000.000 de litri de vin de la producătorii din patru județe

0
48

Ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut, în ultimele zile, mai multe controale la producătorii de vin din patru judeţe, iar în urma verificărilor au confiscat peste un milion de litri de vin de proastă calitate.

Poliţiştii de la “Economic” au descins la sediile şi punctele de lucru a şapte firme din domeniul viticol cu activităţi în judeţele Buzău, Bacău, Neamţ şi Vrancea.

În urma controalelor, anchetatorii au decis confiscarea a 1.004.800 de litri de vin, dintre care 843.600 de litri de vin alb şi 161.200 de vin roşu. Analizele de laborator au arătat faptul că alcoolul era de proastă calitate şi nu putea fi vândut pe piaţă. Cu toate acestea, dacă poliţiştii n-ar fi făcut aceste verificări, vinul ar fi ajuns în magazine şi restaurante.

 De altfel, în beciurile firmelor s-au găsit 13.289 de PET-uri de un litru şi doi litri cu alcool, care urmau să fie valorificate. Anchetatorii au luat la bani mărunţi actele contabile şi iau pagină cu pagină carnetele în care sunt trecute stocurile de marfă. În plus, au luat drumul vinului pentru a vedea exact unde a ajuns marfa care ar fi putut provoca îmbolnăvirea în masă a consumatorilor.

 

 

 

 

Sursa: libertatea

 
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments