O poză de pe Facebook i-a adus un dosar penal unui tânăr din Mehedinţi. El spune că la mijloc e o încercare de intimidare

0
59

Un tânăr din Mehedinţi s-a ales cu dosar penal după ce a postat pe Facebook două fotografii în care apare îmbrăcat în geacă de vânătoare, ţinând în mână o puşcă.

Cum tânărul nu are permis pentru deţinerea de arme letale, poliţiştii s-au sezizat, l-au chemat la audieri şi i-au întocmit un dosar penal.

Băiatul susţine însă că arma din imagine este doar o machetă: „Este o fotografie cu o machetă, nu cu o armă adevărată, şi deţin permis de armă de şase ani. Este o fotografie de Facebook, postata de mine, care nu are nici o relevanţă. Nu am făcut uz de armă, aşa cum sunt acuzat. Reţelele de socializare sunt pline de astfel de fotografii“, a declarat Eduard Botila pentru Gazeta de Sud.

Tatăl său îi sare în ajutor şi susţine că este vorba despre o încercare de intimidare, întrucât amândoi sunt martori în dosarul de corupţie în care este cercetat Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

„Eu şi fiul meu suntem martori în dosarul de corupţie în care este inculpat Adrian Duicu. Cu acest dosar penal, poliţia şi celelalte instituţii deconcentrate din judeţul Mehedinţi continua acţiunile pe care le-au făcut în urmă cu un an, când au controlat firma fiului meu şi au aplicat amenzi în cuantum total de 800 de milioane de lei vechi (80.000 de lei – n.r.), amenzi pe care ulterior le-am câştigat în instanţă. Iată că sunt instituţii ale statului care îi sprijină în continuare pe Adrian Duicu şi ceilalţi doi inculpaţi, Constantin Popescu şi Ştefan Ponea“, spune Marian Botila, secretarul Primăriei Orşova.

Pe de altă parte, poliţia susţine că nu este neobişnuit să monitorizeze reţelele sociale şi să aplice sancţiuni dacă observă încălcări ale legii.

„În urma monitorizării reţelelor de socializare, a fost identificată fotografia în care apare persoana respectivă. Poliţiştii Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat şi au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, persoana respectivă apărând în fotografia respectivă cu o armă de vânătoare în mâna“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Tânărul risca până la 5 ani de închisoare, dacă poliţiştii vor dovedi că este vorba de o armă letală. El are permis, însă doar pentru dispozitive neletale.

„Dacă fac poze cu tunurile din Budapesta înseamnă că am tras cu ele?”, s-a întrebat retoric tânărul pe reţeaua de socializare.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments