VIDEO. Motivul pentru care un oraş din Rusia a ajuns sub un metru de GHEAŢĂ. Autorităţile au încercat să ţină totul secret.

0
68

 Oricât de mari ar fi nămetii de zăpadă în care vă găsiţi îngropată maşina, există ceva mai groaznic: gândiţi-vă cum ar fi să trebuiască să o scoateţi dintr-un bloc de gheaţă.

Cu o astfel de situaţie s-au confruntat locuitorii din Dudinka, un orăşel de 20.000 de locuitori din Siberia. Oamenii s-au trezit cu gheaţă de un metru pe străzi la începutul lui 2015 şi nu au ce face până când temperaturile nu vor mai creşte. În această regiune a Rusiei se poate întâmpla ca gheaţa să se topească abia în iunie.

Explicaţia se pare că ţine de o avarie majoră la conductele de apă din oraş. Acestea ar fi crăpat din cauza frigului iar autorităţile nu au intervenit la timp, astfel că apa a inundat câteva străzi, dar şi scările blocurilor, şi peste noapte a îngheţat. Site-ul EnglishRussia afirma că autorităţile locale din Dundinka le-ar fi cerut locuitorilor oraşului să ţină totul secret până când găsesc o soluţie, însă între timp pe Internet au apărut fotografii şi chiar clipuri cu gheaţă care acoperă mai multe străzi.

Mai mult, din cauza avariei temperatura în locuinţele conectate la reţeaua de termoficare se pare că a scăzut până la 10 grade. Oamenii nu au căldura sau apă caldă şi nu se ştie când se va remedia problema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments