Elevii din România au obţinut primul loc la cel mai important concurs de ecologie. Ideile care le-au adus victoria

0
53

Elevii unui colegiu din Piatra Neamţ au adus România pe podiumul celui mai important concurs de ecologie, în Abu Dhabi.

Au câştigat un premiu de 100 de mii de euro, după ce au convins juriul că pot reduce cu succes consumul în liceul lor. Pavele care se încarcă de la paşii elevilor, panouri solare şi sisteme de captare a apei de ploaie – sunt doar câteva dintre ideile pe care juriul le-a apreciat.

Colegiul Petru Rareş din Piatra Neamţ a fost singura instituţie din Europa prezenta la competiţia din Emiratele Arabe Unite. 8 liceeni – îndrumaţi de profesorul lor – au urcat pe aceeaşi scenă cu fostul vicepreşedinte american Al Gore, renumit pentru îndârjirea cu care lupta împotriva încălzirii globale.

„Ideea ne-a venit în primul rând văzând cerinţele proiectului. Am făcut un brainstorming cu toţii şi am ajuns la aproximativ o sută de idei şi în final am reuşit să ne împărţim pe echipe, pentru a putea selecta dintre acestea ideile optime pentru proiect„, a spus o elevă, Ana Rotaru.

„Este o experienţă unică, de care probabil nu voi mai avea parte şi sigur este contribuţia întregii echipe, meritul nu este al unui singur om. Eu în general m-am ocupat de izolare şi economisirea căldurii”, a spus un elev, Cezar Vasiliu.

Cei 100 de mii de euro câştigaţi de elevii ingenioşi vor fi folosiţi pentru implementarea proiectului verde în liceul lor. Copiii vor planta arbori Paulonia, vor monta panouri solare şi pavele energetice. În plus, vor construi un sistem de captare a apei de ploaie, ca să o folosească la toalete.

„Dorim să amplasăm panouri solare pe partea de sud a sălii de sport, numărul ar putea fi în jur de 20”, a spus un elev.

După ce proiectul va fi gata, instituţia îşi va reduce cheltuielile cu energia electrică şi apă la o treime.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHoroscop de weekend, 24/25 ianuarie 2015. Planurile financiare îţi vor fi răscolite de cheltuieli neaşteptate
Articolul următorIncendiu la un service auto din Bistriţa – Năsăud. O investiţie de 100.000 de euro, făcută scrum în câteva minute
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments