Oaia Dolly, primul animal clonat, a murit în chinuri. Asta înseamnă că, deocamdată, ingineria genetică dă rateuri. Cu toate acestea, studiile continuă. Un expert în ştiinţe neconvenţionale atenţionează asupra faptului că este foarte posibil să mâncăm carne sau să bem lapte ce provine de la clone, fără să ştim.
Oaia Dolly fost primul caz de clonare animală. Ea a trăit între 5 iulie 1996 şi 14 februarie 2003, când a fost eutanasiată. Eutanasierea a avut loc ca urmare a unei boli progresive de plămâni şi a unei artrite severe ireversibile. În mod normal, o oaie trăieşte 11-12 ani, dar Dolly a vieţuit doar 7 ani. Cu toate acestea, ingineria genetică legată de clonare nu a fost abandonată, dimpotrivă.
“Clonarea animală este un experiment genetic care vrea să asigure hrana vitorului, în special pentru ţările sărace şi dependente economic. Deşi clonarea oii Dolly a fost un eşec recunoscut, practicile clonării s-au perpetuat în scop pur comercial”, ne-a spus Sebastian Sârbu, expert în ştiinţe neconvenţionale, vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării.
Organizaţia Food and Drug Administration (FDA) din SUA a decis comercializarea cărnii de animale clonate, în ciuda protestelor consumatorilor şi ale societăţii civile. Medicul Stephen S. Feman, reprezentant al FDA, a declarat că, potrivit testelor instituţiei, carnea clonată este la fel de sănătoasă ca şi carnea animală obişnuită. Adică animalele din laboratoarele de genetică au fost sacrificate, tranşate şi trimise pe piaţă – probabil experimental, deoarece altă explicaţie raţională nu există!
În anul 2011, Uniunea Europeană era în plin scandal din cauză că Parlamentul European nu reuşea să impună legislaţia privind comercializarea cărnii provenite de la animale clonate. Cel puţin până la acea dată, este foarte posibil să fi mâncat, fără să ştim, clone “la greu”!
Ulterior, produsele provenind de la animale clonate au fost interzise pe teritoriul Uniunii Europene. Cercetarea în domeniul clonării a continuat însă. De ce? Pentru că marile companii agricole europene urmăresc optimizarea producţiei de lapte şi de carne. Astfel, informaţiile genetice care duc la apariţia unui animal foarte productiv se vor transmite foarte uşor prin “multiplicare”.
Astfel de alimente ne modifică ADN-ul
Autorităţile europene dau asigurări că vor mai trece mulţi ani până la apariţia cărnii “clonate” pe piaţă. Nimeni nu ştie însă cu exactitate ce fel de conserve de carne ajung în ţările africane, de pildă… Interesant este că cercetătorii pun mare preţ pe productivitate, pe obţinerea de carne şi lapte ieftine prin clonare, dar nu dau doi bani pe efectele negative pe care le-ar putea avea consumul acestor alimente asupra sănătăţii noastre. Sebastian Sârbu ne-a dezvăluit cum pot influenţa produsele provenind de la clone organismul uman: “Consumul alimentelor, chiar şi experimental, provenite din clone sau organisme modificate genetic conduce la modificarea ADN-ului populaţiei şi la slăbirea forţei biologice”.
Ingineria genetică poate crea roşia cu genă de peşte
Scopul ingineriei genetice este de a crea organisme vegetale şi animale rezistente. Astfel, pentru zonele sărace a fost gândit un orez care conţine şi proteină animală sau roşia cu genă de peşte, care poate creşte şi în frig. În România, culturile de cereale modificate genetic au apărut în anul 2007, experimental, pe suprafeţe relativ reduse. Anul trecut, de pildă, în România s-a cultivat porumb mutant pe o suprafaţă de 770 de hectare.
Raelienii clonează animale de companie contra cost
O asociaţie religioasă care venerează extratereştrii a creat un serviciu de clonare a animalelor de companie. Pentru a nu suferi în urma pierderii prietenului necuvântător, stăpânii pot avea dubluri ale animalelor contra sumei de 50.000 de dolari.
“Mişcarea Raeliană”, condusă de Claude Vorilhon, este o organizaţie religioasă care se închină la extratereştri. Raelienii consideră că în vremuri imemoriale extratereştrii au venit pe Terra şi au creat oamenii după chipul şi înfăţişarea lor prin clonare. Astfel, pentru raelieni clonarea este ceva bun! De aceea, în 1997, Claude Vorilhon a creat compania “Clonaid”, în Insula Bahamas, cu scopul explicit de a clona fiinţe, inclusiv fiinţe umane. Laboratoarele le-au construit în ţări care nu au legislaţie anticlonare. “Clonaid” oferă mai multe servicii, printre care clonarea animalelor de casă, contra sumei de 50.000 de dolari.
Susţin că pot crea şi dubluri umane
Pentru bogaţii excentrici, raelienii oferă şi clonarea fiinţei umane contra sumei de 200.000 de dolari. Confidenţialitatea clonării este absolută. “Iniţial, compania a fost creată în Bahamas, pe numele unei adrese poştale… Laboratoarele au apărut puţin mai târziu, în momentul în care Clonaid a început a fi ajutată în acest sens de către oamenii care doreau să beneficieze de aceste servicii şi care nu duceau nici lipsă de fonduri, devenind şi investitori în acelaşi timp”, ne-a declarat Toma-Cristian Marinescu, reprezentantul Mişcării Raeliene în România.
Sursa: libertatea