FOTO. Drapel românesc de 150 de metri, purtat pe străzile din Sfântu Gheorghe

0
112

Un tricolor de 150 de metri a fost desfăşurat ieri, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, pe străzile oraşului Sfântu Gheorghe.

 

 

La eveniment au participat peste 600 de oameni, care au plecat într-un “marş al Unirii” din faţa Bisericii “Buna Vestire”, străbătând mai multe bulevarde din oraş cu steagul românesc lung de 150 de metri.

La finalul evenimentelor, cei prezenţi s-au prins într-o horă a unirii.

Drapelul de 150 de metri a fost confecţionat la Chişinău şi a fost folosit la mai multe evenimente organizate de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, care susţine unirea Basarabiei cu România.

24 Ian 2015 114

 

24 Ian 2015 050

 

24 Ian 2015 080

 

24 Ian 2015 113

 

Ideea organizării „Marşului Unirii” şi purtării drapelului tricolor i-a aparţinut adolescentului din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat, anul trecut, cu tricolorul românesc în centrul oraşului Sfântu Gheorghe, unde se desfăşurau manifestările de 15 Martie, dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, şi care a fost ameninţat după ce a postat imaginile respective pe pagina sa de Facebook.

 

Pentru acţiunea organizată de ziua Micii Uniri, el a mobilizat oamenii pe reţelele de socializare, având şi acordul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.

 

 

 

(Sursa: infoprut.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAlegeri parlamentare în Grecia. Partidul de stânga, primul în sondaje
Articolul următorCum explică cercetătorii americani puterea vindecătoare a țuicii de prune
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments