Cum explică cercetătorii americani puterea vindecătoare a țuicii de prune

0
62

FOTO: bzb.ro

Ţuica românească i-a lăsat perplecși pe cercetătorii americani, care au constatat că cea mai populară băutură în rândul românilor este un adevărat medicament. Un studiu realizat recent în SUA relevă că, în cantități moderate, populara țuică de prună poate proteja inima și poate trata anumite probleme ale stomacului și bilei, transmite portalul independent.md.



Studiile biochimiștilor americani confirmă încă o dată că buneii românii nu greșeau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” și tradiționala băutură.

Consumată cu moderație – nu mai mult de 30 de ml pe zi – poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac și problemele la bilă.

 

Potrivit cercetătorilor, secretul constă într-o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae, care se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune.

Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe artere și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

 

Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFOTO. Drapel românesc de 150 de metri, purtat pe străzile din Sfântu Gheorghe
Articolul următorVIDEO. Microsoft a lansat Spartan, noul browser care va veni cu Windows 10
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments