Biserica Ortodoxă cere credincioșilor să apeleze la rațiune în privința cardului de sănătate. Organizațiile religioase se tem de combinația ”card”/”drac”

0
60

Deși se vorbește de luni bune despre cardul de sănătate, iar de la 1 februarie va deveni obligatoriu, mulți români încă nu l-au primit, nu știu cum să îl utilizeze ori… se tem de el! În acest context, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă credincioşii să cultive mai întâi sănătatea sufletească, prin rugăciune şi fapte bune, şi să decidă raţional, nu emoţional, în tot ceea ce priveşte cardul naţional de sănătate.

Îndemnul Patriarhiei Române este adresat în contextul disputelor provocate de organizaţii religioase ai căror reprezentanţi susţin că cipul cardurilor ar conţine numărul 666 şi subliniază totodată că termenul „card”, citit invers, devine „drac”.

Astfel, Sfântul Sinod a decis, în ultima şedinţă din decembrie 2014, formularea unui punct de vedere al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) despre cardul naţional de sănătate. La solicitarea Patriarhiei Române, Ministerul Sănătăţii a precizat avantajele generale, pentru pacienţi şi furnizorii de servicii medicale, ale cardului naţional de sănătate, arată Patriarhia Română

. În plus, BOR precizează că a luat act şi de punctul de vedere al Colegiului Naţional al Medicilor din România (CMR), potrivit căruia, din puct de vedere etic, nu mai există nicio raţiune de a respinge cardul de sănătate.

 „Singura problemă care trebuie rezolvată este elaborarea unei soluţii alternative pentru acei pacienţi care din motive de conştiinţă şi religie refuză cardul, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a promis că pentru astfel de persoane va căuta şi va propune o metodă alternativă”, mai spune instituţia religioasă . Poşta Română a anunţat că peste 8.000 de persoane au refuzat cardul naţional de sănătate. Mai multe organizaţii religioase au cerut autorităţilor să găsească alternativă la cardul naţional de sănătate, întrucât nu pot accepta „un document al diavolului care le poate pune în pericol existenţa”.

 

 

 

 

 

Sursa: realitatea

 
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGeorge Maior, despre cazul Udrea şi Bica la Paris: Nu am făcut jocuri sau combinaţii
Articolul următorVIDEO. Povestea LOCALITĂŢII unde nu EXISTĂ UŞI şi nimic nu se închide, nici măcar SEIFUL BĂNCII
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments