Apartenența politică și viața sexuală a aleșilor locali din Vaslui, STRICT SECRET

0
144

Apartenența politică a primarului este secretă, la fel cum este şi viaţa sexuală a acestuia, se arăta într-un răspuns oficial al Prefecturii Vaslui.

 

Expert Forum a investigat migraţia aleşilor locali în urma Ordonanţei 55, care permitea aleşilor să treacă la un alt partid fără să îşi piardă mandatul, dar care a fost declarată neconstituţională.

 

Pentru întocmirea raportului, s-au cerut date statistice oficiale de la toate Prefecturile din România, privind numărul exact al primarilor, consilierilor locali şi al consilierilor judeţeni care au optat pentru o altă tabără politică, precum şi partidul în care se află acum.

 

În timp ce prefecturile din ţară au transmis rapid datele, Prefectura din Vaslui spune că informaţia este confidenţială.

 

„Legea nr 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prevede la art.7, alin (1) că ‘Prelucrarea datelor cu caracter personal legate de originea rasială sau etnică, de convingerile politice, religioase, filosofice sau de natură similară, de apartenenţa sindicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate sau viaţa sexuală este interzisă.

(…)

În concluzie, informaţiile solicitate de dumneavoastră nu sunt de interes public, pentru că în conformitate cu Legea 677/2001 este interzisă prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile politice. Conform prevederilor Legii 544/2001, informaţiile respective nu pot deveni informaţii publice pentru că sunt date personale care nu afectează capacitatea de exercitare a unei funcţii publice, iar conform prevederilor Legii 176/2010 nu există nicio obligaţie legală de a fi făcute publice informaţiile solicitate”, se arată în răspunsul oficial al Prefecturii.

 

Cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, Guvernul Ponta a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 54/2014 prin care a suspendat timp de 45 de zile legea în vigoare şi a permis aleşilor locali să migreze la ce partid doresc fără să îşi piardă mandatele.

 

Preşedintele ţării, partidele de opoziţie şi reprezentanţii societăţii civile i-au solicitat în mod repetat lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea ordonanţei, el fiind singurul în măsură, dar Victor Ciorbea a refuzat.

 

PNL a dat în judecată Guvernul Ponta şi a cerut instanţei să anuleze mandatele primarilor care au migrat la alte partide.

 

Legea de aprobare a ordonanţei a fost adoptată de Parlament şi imediat a fost contestată la CCR, care a declarat-o în luna decembrie 2014 neconstituţionala, cerând Parlamentului să ia măsurile necesare pentru îndreptarea situaţiei.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments