Afacerile mari l-au dus la „Mititica”. Fostul subprefect al Vasluiului, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

0
82

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dat miercuri, o sentinţă definitivă în cazul fostului subprefect al judeţului Vaslui, Sergiu Marian, acuzat de fapte de corupţie. Marian a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care au mai fost condamnate şi alte persoane.

 

Printre acestea se numără şi fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului Vaslui, Mihai Hudum, cel care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Fostul şef de la Cadastru din acelaşi judeţ a primit şi el condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă condamnare, Sergiu Marian şi Mihai Hudum vor trebui să achite daune de 23.000 de euro, iar Agenţiei Domeniilor Statului, despăgubiri civile de 31.690 de lei.

 

Potrivit procurorulor DNA Iaşi, acuzaţii din acest caz ar fi instrumentat o retrocedare ilegală de care ar fi beneficiat fostul subprefect Marian. „Acesta, în calitate de subprefect al judeţului Vaslui, urmărind să dobândească anumite suprafeţe de teren în condiţii avantajoase, a conceput un plan potrivit căruia terenurile respective urmau să fie scoase din patrimoniul ADS Vaslui şi retrocedate unor persoane cu care urma să încheie ulterior contracte de vânzare-cumpărare. Deşi persoanele respective nu aveau dreptul la reconstituire pe respectivele amplasamente, inculpatul avea în vedere că putea să influenţeze procedura de retrocedare, stabilind în mod unilateral, în funcţie de propriile interese, locaţia terenurilor ce urmau a fi retrocedate“, au precizat procurorii. Prejudiciul din acest caz a fost stabilit la 54.000 de euro.

 

Atât fostul subprefect Sergiu Marian, cât şi fostul şef al ADS Vaslui au fost conduşi de poliţişti la Penitenciarul Vaslui, unde îşi vor ispăşi pedepsele.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments