Sistemul prin care elevii unei şcoli din SUA învaţa matematica cu drag. Notele obţinute sunt cu 60% mai mari

0
67

Joaca este cea mai bună metodă de a învăţa matematica. O demonstrează o şcoală din Michigan, cu jocuri video în care elevii îşi înving adversarii făcând calcule rapide şi dând răspunsurile corecte.

Şcoală cu pricina se laudă că a reuşit astfel să ridice notele a 60 la sută dintre elevi. Iar profesorii dau asigurări că pasiunea pentru matematică astfel dobândită va rămâne şi după ce se termină joacă.

În loc de tablă şi caiete, se folosesc jocuri online în care elevii aplica ceea ce au învăţat. Pentru ei e mai amuzant, iar profesorul nu trebuie să mai corecteze lucrări.

”Elevii afla imediat dacă fac ceva bine sau nu, iar asta e foarte important”, a spus Kelly Derango, profesor de matematică.

La rândul său profesorul vede în timp real unde e nevoie să insiste cu explicaţiile. În trei luni, de când se foloseşte această metodă de predare, 60 la sută dintre elevi şi-au mărit notele.

Un băieţel este exemplul perfect. În prima zi de şcoală i-a spus profesorului că nu se pricepe la matematică. Acum e materia lui preferată. Elevii nu se întrec doar între ei, ci şi cu alte şcoli. Acum sunt într-o bătălie aprigă cu o şcoală din Italia.

Părinţilor care încă se mai arăta neîncrezători, profesorii le explică:

”Succesul în sine este o recompensă şi îi va determina să înveţe mai mult, chiar şi în lipsa jocurilor”, a mai spus Derango.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments