FOTO. Imagini din cea mai periculoasă închisoare din Brazilia: Deţinuţi decapitaţi, violenţă şi femei cu copii în celule

0
129

Imagini din interiorul celei mai cunoscute şi periculoase închisori din Brazilia au fost preluate de presă internaţională.

Cel puţin 73 de deţinuţi au murit în Penitenciarul Pedrinhas din 2013 până în prezent, potrivit unor informaţii ale Consiliului Naţional de Justiei, scriu jurnaliştii britanici.

Dintre aceştia, trei au fost decapitaţi într-un mod brutal în timpul unoor revolte violente. Numeroşi militari înarmaţi până în gât supraveghează constant prizonierii găzduiţi în statul Maranhao.

Violentele au scăzut ca număr şi intensitate în ultima perioadă, datorită eforturilor noului guvern, oficialilor închisorii şi judecătorilor din stat, arata sursa citată.

 

detinuti

 

Majoritatea confruntărilor izbucneau în celule avariate, care le permiteau prizonierilor din grupuri rivale să se confrunte în spaţiile deschise ale închisorii. Clădirea a fost recent reparată, iar deţinuţii rearanjaţi în celule, astfel că gardienii au posibilitatea de a-i supraveghea mai eficient.

 

inchisoare

 

Pedrinhas adăposteşte aproximativ 550.000 de deţinuţi, însă are nevoie să elimine cel puţin 200.000 de locuri pentru a scăpa de aglomeraţie. Închisoarea are atât bărbaţi cât şi femei, multe dintre ele fiind însărcinate. Unora chiar le este permis să-şi ţină copiii în celule.

 

pedrinhas

 

detinuti

 

decapitati

 

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments