Moise Guran, despre scandalul Udrea: „Asistăm la un House of Cards de România, cu diferenţa că la noi vorbim de mafii în toată regula”

0
108

După declarațiile făcute de Elena Udrea în privița lui Dorin Cocoș și a președintelui interimar al SRI, Florian Coldea, Moise Guran, într-un articol pe Biziday, compară acțiunile recente din justiția românească cu cea a serialului „House of Cards” cu diferența că în “serialul românesc” vorbim de mafii în toată regula, spune jurnalistul.

 

„Da, asistăm la un House of Cards de România, cu diferenţa că la noi vorbim de mafii în toată regula, mafii care, potrivit doamnei Udrea, pot schimba de la cursul anchetelor procurorilor, la investigaţiile servicilor secrete, la mersul economiei, şi bineînţeles, cel mai puţin important, la majorităţile din parlament”, scrie Guran.

 

 Totodată, jurnalistul subliniază faptul că DNA ar trebuie să profite de “meciurile dintre aceste mafii”, de “această criză de sistem mafiot”, iar dacă DNA nu va face asta, s-ar dovedi din nou că mafiile politice au mai puternice.

 

“E un moment bun, ce trebuie forţat. Procurorii trebuie să profite şi de meciurile dintre aceste mafii, dar şi de spaima de puşcărie a doamnei Udrea. Hai că se poate! Se toarnă la greu între ei! Dacă DNA nu va face asta, înseamnă că mafiile politice au fost, din nou, mai puternice. Este evident că această criză de sistem (mafiot) – căci ce altceva sunt dezvăluirile doamnei Udrea? – semnalizează faptul că DNA a ajuns sus de tot şi este pe cale să dărâme un întreg eşafodaj. Era şi timpul!”, mai scrie juranlistul.

 

„Nu contează persoanele, nu contează deranjul, contează doar să se termine odată cu acest tip de politică ce ne-a adus şi ne-a menţinut în mizeria în care suntem”, își încheie Guran articolul.

 

Elena Udrea îl acuză pe Florian Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoș mită.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments