VIDEO. Cunoaște-ți aproapele – Cea mai bună poruncă la masa de poker

0
100

Cei mai buni blufferi de la masă, jucători agresivi, care-ți ridică nivelul de agitație și adrenalină, numai cât te uiți la ei, rechini adaptați perfect la toate ascunzișurile jocului sau jucători alunecoși, care te țin cu inima strânsă și mintea plină de întrebări, pentru că niciodată nu știi exact ce gândesc și ce cărți au înmână. Tipuri de jucători care te pun îndificultate ori de câteori îi întâlnești la masa de joc. Află pe ce se bazează comportamentul lor și cum îți poți adapta strategia ca să nu ți-o strice pe a ta.

 

Profilul jucătorul de poker, o hartă cu două axe

Pentru a înțelege comportamentul oricărui jucător de poker, indifferent că joacă live sau on-line pe un contanonim de Full Tilt Poker, se pleacă întotdeauna de la două dimensiuni de bază: modul în care își allege mâna de început și toleranța la risc. Aceste două dimensiuni impart comportamentul de joc în două elemente principale și anume, ce cărți se joacă și cum se joacă.

În funcție de cât de riguroasă este selecția în primă fază, poți avea de-a face cu jucători tight, care își aleg foarte bine mâinile de început și le joacă doar pe cele mai bune, jucători loose, care nu fac o selecție foarte riguroasă, pari in deaproape orice mână și variații aflate undeva între cele două extreme.

În funcție de modul în care își joacă mâinile, avem de-a face cu jucători pasivi, care mai mult observă și așteaptă să vadă ce fac ceilalți, fără a paria sume mari și agresivi, pentru care ridicarea mizei este mai important decât alegerea cărților.

 

Jucătorii de tip Tight

Sau cei care joacă strâns, își gândesc foarte bine începuturile și nu merg mai departe decât cu mâini bune. Punctul lor slab este faptul că simpla decizie de a paria sau nu pe o mână, spune déjà adversarilor că au o mână bună. Dificultatea confruntărilor constă în faptul că joacă doar mâini bune și își gândesc foarte bine deciziile.

 

Rechinii

Cei mai periculoși jucători de tip Tight sunt cei care își joacă mâinile agresiv, numiți ”rechini”. Ei așteaptă cu răbdare si tuațiile favorabile, analizând probabilitățile la rece și acționând fără ezitare atunci când  cărțile sunt în favoarea lor.Majoritatea jucătorilor evită confruntările cu “rechinii”, pentrucă stilul lor le aduce o rată de victorii peste medie.

 

Jucătorii de tip Loose

Aflați la extrema cealaltă a axei, jucătorii de tip Loose, precum Jamie Gold, vor  juca aproape orice variantă de mână care le vine. În această primă fază, selecția este pentru ei mai mult un exercițiu de creativitate, pentrucă văd potențial în orice combinație de cărți care le ajunge în mână.

 

Peștii

Printre jucătorii de poker, cei care adoptă această strategie de început și își joacă mâinile în mod pasiv, poartă denumirea de “Pești”.Comportamentul lor în jocul de poker constă în general în a observa și a-i lăsa pe alții să riște. Se vor folosi de “call” doar pentru a vedea ce ai în mână, sunt imprevizibili pentrucă modul lor de acțiune nu-ți permite să ghicești ce cărți ar putea avea și sunt aproape imposibil de învins cu un “bluff”.

 

 Cel mai tare bluff din poker

 

Jucătorii agresivi

Pariază foarte mult și agresiv.Cei mai periculoși dintre ei sunt cei care folosesc stilul Loose de alegere a mâinilor. Pentru ei, cărțile de început sunt mai puțin importante, dar dacă au  prins o mânăcâ cat de cât  promițătoare vor paria mult și agresiv. Pericolul confruntării cu un astfel de jucător ține foarte mult de latura psihologică a jocului. Sunt imprevizibili, pentrucă joacă o mare varietate de mâini, se folosesc de “bluff”foarte bine, atunci când consider că este cazul și folosesc agresvitatea pariurilor pentru a-și presa oponenții și a câștiga.

 

 Jocul pasiv vs. jocul agresiv în poker

 

Diferența dintre teorie și realitate

Dacă în teorie este destul de simplu să împărțim jucătorii de poker în funcție de cele două dimensiuni, în realitate, totul este mult mai complicat. Fiecare dintre cele două criteria definește jucătorii în funcție de cât de dominant și stabil se manifestă tendința naturala in comportament.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments