Panică, la UMF Iași. Pe lângă exmatriculare, cei 20 de studenți care au dat mită riscă și PUȘCĂRIA. Lista rușinii

0
400

Dosarul de corupţie în care sunt implicaţi soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ, cadre universitare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” din Iaşi, ar putea avea repercusiuni şi asupra studenţilor care au dat şpagă pentru a promova la examene. Procurorii DNA au început urmărirea penală în acest caz şi pentru infracţiunea de dare de mită, cercetările urmând a se îndrepta împotriva tinerilor, arată „Ziarul de Iași”.

 

Cele 20 de carnete de student cu bancnote de 100 de euro, descoperite de anchetatori în biroul lui Carmen Dorobăţ, de la Spitalul de Boli Infecţioase, reprezintă doar cireaşa de pe tort pentru procurorii DNA.

 

În aceeaşi zi, procurorii au discutat cu o persoană de la UMF, care este martor cu identitate protejată în acest dosar şi care „a confirmat aceste practici pe care le au unele cadre didactice ale UMF de colectare a mitei de la studenţii interesaţi”, după cum se arată în ordonanţele procurorilor.

De asemenea, în aceleaşi documente se mai precizează că aceste „practici” funcţionează de “ani de zile” şi că implicaţi sunt şi soţii Dorobăţ.

După discuţia cu martorul protejat, procurorii au primit informaţia că a doua zi, vineri, 30 ianuarie, o nouă serie de studenţi va merge la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a-i remite lui Carmen Dorobăţ mită.

30 de studenţi erau „programaţi” în acea zi pentru a plăti fiecare câte 100 de euro, au mai spus anchetatorii, aceştia precizând că examenul pe care tinerii îl cumpărau urma să aibă loc în aceeaşi zi, la ora 15.00.

Studenţii au intrat în biroul lui Dorobăţ între orele 9.00 şi 10.30, lăsând carnetele cu bani.

La 10.35, procurorii DNA au descins în birou şi au găsit 18 carnete de student şi două plicuri, conţinând suma totală de 2.000 de euro.

 

Anchetatorii susţin, în ordonanţele de reţinere emise în acest caz, că alţi 70 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară de la UMF, toţi din anul III, ar fi dat, cu o zi înainte de flagrant, câte 100 de euro în schimbul promovării la disciplina soţului ei, Gheorghe Dorobăţ.

 

Citește și Primele măsuri în scandalul mitei de la UMF Iași: medicii vor fi suspendați, iar studenții, exmatriculați

 

Iată lista studenților vizați în ancheta DNA de la UMF Iași: Nicolae Radu Tudose, Ştefan Mîrţ, Iulian Ştefan Simina, Bobi Codrin Capşa, Radu Moisă, Nicolae Cosmin Bărculescu, Ioana Bianca Lipşă, Andreea Lingurariu , Ştefan Popescu, Gubdan Omer, Safiya Ihsan, Victoria Puşcă, Mădălina Andone, Simona Anca Gherasim, Sabina Alexandra Ivănucă, Ioana Brînduşa Groza, Vlăduţ Răzvan Manole, Alexandru Pisăloaie, Răzvan Constantin Apetrei, Monica Ioana Grigore.

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments