Descoperire extraordinară: BEREA ne protejează de Parkinson și Alzheimer. Trebuie băută în cantități cât mai mari

0
76

Oamenii de ştiinţă din China au descoperit că un compus din hamei are proprietatea de a preveni şi lupta cu bolile degenerative ale creierului. Cum hameiul este materia primă din bere, se pare că băutura ar putea fi una mai sănătoasă decât ne imaginăm.

 

Substanţa minune conţinută de hamei este xanthohumol, un tip de flavonoid care protejează atât de dementă, cât şi de Alzheimer sau Parkinson, au stabilit cercetătorii de la Universitatea Lanzhou, relatează The Telegraph.

 

Acest flavonoid protejează creierul de stresul oxidativ, despre care se ştie că duce la apariţia bolilor neurodegenerative.

 

În medicina tradiţională chineză, hameiul este folosit în tratarea unei largi varietăţi de afecţiuni. Acesta protejează inima, previne cancerul, obezitatea şi inflamaţiile, a explicat coordonatorul studiului, Jianguo Fang.

 

O cercetare realizată în 2010 a arătat că acelaşi flavonoid opreşte răspândirea cancerului de prostată, iar o alta, de anul trecut, a scos la iveală faptul că, în concetrație mare, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului în cazul cobailor.

 

Totuşi, pentru a obţine acelaşi rezultat, un om ar trebui să consume zilnic 2.000 de litri de bere. 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCel mai mare site de torrente a fost redeschis
Articolul următorGrecii au ajuns la sfârşit: austeritatea a condus la creşterea cu o treime a sinuciderilor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments