CANOTOAREA OANA ALBU A MURIT! Sora ei declară: „Soțul o bătea des”. Ipoteze șocante în acest caz

0
307

Anchetatorii au trei ipoteze privind modul în care a fost arsă Oana Albu. Sora ei spune că bărbatul o bătea des. Gabriel Albu susţine că tânăra s-a stropit singură cu benzină, totul fiind un accident. Casa a ars aproape în întregime, iar femeia a murit, luni dimineață, în chinuri groaznice.

 

Oana Albu a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce, timp de o săptămână, a suferit dureri cumplite. Tânăra, de 20 de ani, avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

 

Pe 19 iulie, Gabriel Albu, un tânăr din Ţuţora, comună apropiată de Iaşi, şi-a incendiat soţia. Aşa a sunat ştirea iniţială despre un caz care între timp a devenit celebru. Pentru că s-a aflat că Oana Albu, victima, este o canotoare campioană, cazul a fost intens mediatizat. În prezent, tânăra este încă în comă, la un spital din Bucureşti, iar soţul este arestat, după ce expertiza medicilor psihiatri de la „Socola” a arătat că are discernământ.

Numai că ultimele ipoteze ale anchetatorilor pot răsturna cazul. Este însă nevoie de declaraţiile femeii, care acum este în stare foarte gravă, pentru confirmarea uneia dintre cele trei variante. Gabriel Albu şi-ar fi incendiat soţia, potrivit anchetatorilor, după ce s-ar fi certat din cauza actelor pe casa moştenită de la bunicii ei. El ar fi vrut ca socrii săi să-i facă acte pe casă.

 

Oana Albu, o canotoare campioană, a fost maltratată de soţ, conform declarațiilor rudelor

Familia ei îl acuză

Pe lângă procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, următorii acuzatori ai lui Gabriel Albu sunt membrii familiei soţiei sale. Sora Oanei, Andreea, susţine că bărbatul nu a fost la prima agresiune asupra soţiei atunci când i-ar fi dat foc. „A mai bătut-o în trecut, de multe ori. Ei se ştiau de vreo trei ani şi erau căsătoriţi de un an. Am mai auzit scandal, n-a fost prima dată atunci. Totul s-a întâmplat foarte repede, am auzit ceartă, după care a ieşit sora mea din casă, în flăcări. Am sărit toţi s-o stingem, era arsă foarte tare. Între timp a luat foc şi casa, a ars toată. Au stins-o pompierii, noroc că nu s-a aprins şi cea în care stăm acum”, povesteşte Andreea Cârju, sora sportivei incendiate.

 

Nu are istoric violent

Totuşi, deşi familia soţiei îl acuză, Gabriel Albu pare să nu aibă un trecut marcat de violenţă. Cel puţin aşa reiese din expertiza ce i-a fost făcută la Spitalul „Socola”. În plus, medicii care au avut contact cu bărbatul spun că au fost şocaţi să constate că cel care trece drept incendiatorul soţiei sale este o persoană foarte liniştită.

Concluziile le-au fost înaintate anchetatorilor, iar aceştia au început acum să gândească şi alte variante ale celor petrecute pe 19 iulie. Mai ales că persoana care ar putea lămuri totul, Oana Albu, este încă în comă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

 

 Atât a mai rămas din casă

 

Cele trei ipoteze

Potrivit anchetatorilor, prima ipoteză este cea vehiculată până acum. Aceea că, într-o criză de nervi, bărbatul şi-a stropit soţia cu benzină şi i-a dat foc. Cum pare cea mai plauzibilă, este cea care stă la baza deciziei de arestare a lui.

A doua ipoteză este şocantă. „Ne-am gândit şi că între cei doi a avut loc o ceartă, ea ar fi vrut să braveze şi s-a stropit cu benzină, să-l impresioneze. Numai că, printr-un accident, totul s-a transformat în drama pe care o ştim. O a treia ipoteză pe care lucrăm este aceea că fata s-a autoincendiat. Este greu de crezut, dar nu este imposibil”, ne-au spus persoane apropiate anchetei.

 

 

Declaraţiile lui Gabriel Albu

 

Declaraţiile date de soţul canotoarei Oana Albu în faţa instanţei de judecată par a avea logică în condiţiile în care anchetatorii spun acum că lucrează pe trei piste diferite. „Dacă-i turnam benzina în cap, nu luau foc şi faţa şi părul? Dacă soacra a auzit, de ce nu a venit să oprească incidentul? V-aş ruga din suflet să fiu judecat în libertate”, le-a spus Gabriel Albu judecătorilor, când a fost în faţa lor pentru a se judeca recursul la arestarea preventivă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments