Proful "de mită". Un profesor de fizică dădea note mici elevilor, ca să-i facă să plătească pentru notele de trecere

0
114

Un profesor de liceu din Ploieşti are preferinţe speciale, în materie de mită. Ţigări, whisky, bani şi telefoane mobile – asta le cerea pe faţa elevilor, în schimbul unor note de trecere.

Procurorii au cerut arest preventiv pentru cadrului didactic, cercetat deocamdată sub control judiciar. Se pare că părinţii elevilor au fost cei care au făcut denunţul, nemulţumiţi că erau nevoiţi să cumpere „cadouri” pentru dascăl, an după an.

La prima vedere, profesorul de fizică de la Grupul Şcolar 1 Mai din Ploieşti pare exigent, dacă ţinem cont de notele mici pe care le au elevii săi. Este însă doar o strategie, pentru a-i determina mai apoi să plătească pentru note de trecere, susţin anchetatorii. Potrivit acestora, dascălul în vârstă de 57 de ani chiar le spunea copiilor de ce are nevoie – de la băuturi sau bani, până la telefoane mobile.

Ion Lalu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova: „Le remitea elevilor săi cheile autoturismului sau şi le spunea să depoziteze bunurile în sacose şi le spunea să le aşeze sub scaunul şoferului sau sub scaunul pasagerului său pe bancheta din spate, dacă era soare să pună parasoralul lăsat la îndemână.”

Deocamdată, anchetatorii au estimat valoarea „cadourilor” la 15.000 de lei, dar suma ar putea să crească.

Ion Lalu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova: „Nu am audiat decât o treime din cei 300 de elevi pe care îi aproximam a fi la cele 12 clase la care a fost titular.”

Petre Nachila, Inspectoratul Şcolar Prahova: „Astea sunt total interzise şi în regulamentul de organizare al unităţilor de învăţământ.”

Dascălul este acum cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile şi nu are dreptul să profeseze. Decizia este contestată însă de procurori, care îl vor în arest preventiv.

În funcţie de rezultatul anchetei, reprezentanţii inspectoratului şcolar vor hotărî dacă profesorul de fizică se mai poate întoarce sau nu la catedră.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA renunțat la magazinul din București și nu mai e vedetă de reclamă, dar o să mai auzim de el! Ce planuri are acum celebrul Ghiță Ciobanu
Articolul următorIGS, cu un pas în groapă. Angajaţi lăsaţi fără salarii în „războiul Nadolu – Adăscăliţei“
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments