Latura întunecată a Facebook: poate provoca invidia și, în final, duce la DEPRESIE

0
98

Un nou studiu, făcut public miercuri, releva faptul că reţeaua de socializare Facebook promovează sentimentele de invidie printre utilizatori, ceea ce poate să ducă la depresie.

 

Verificarea postărilor noi de pe Facebook a devenit o activitate zilnică pentru milioane de oameni. Cercetătorii au dorit să afle cât de implicaţi emoţional sunt utilizatorii reţelei de socializare şi cum le poate afecta sănătatea mentală utilizarea zilnică a acesteia, scrie The Telegraph.

 

Experţii de la Universitatea Missouri au descoperit că utilizarea Facebook poate duce la simptome de depresie, dacă se declanşează invidia la utilizatori.

 

Profesorul Margaret Duffy, unul dintre autorii studiului, arată că felul în care utilizatorii se raportează la Facebook face diferenţa:  „Facebook poate fi o activitate amuzantă şi sănătoasă, dacă utilizatorii se folosesc de el pentru a sta în legătură cu familia şi prietenii vechi şi pentru a împărtăşi aspecte interesante şi importante ale vieţii lor”.

 

„Cu toate acestea, dacă Facebook este folosit pentru a vedea cât de bine se descurcă financiar o cunoştinţă sau cât de fericit în relaţia sa este un vechi prieten – lucruri care provoacă invidie printre utilizatori – folosirea reţelei poate duce la sentimente de depresie”, arată omul de ştiinţă.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments