Familia cu UN BĂRBAT, 2 NEVESTE ȘI 14 COPII se transformă într-un nou CAZ TANACU? Clanul Chirilă, o poveste de senzație

0
3272

UNIC ÎN ROMÂNIA: doar Dumnezeu are drept de viaţă şi de moarte asupra a 14 copii născuţi dintr-un tată şi două femei surori. Cazul care a intrigat România, în urmă cu doi ani, capătă accente dramatice. O fetiţă a murit şi au îngropat-o sub un pom, în curte. Deşi are sute de animale şi zeci de hectare de pământ, şeful clanului, George Chirilă, îşi creşte copiii într-o sărăcie cruntă. Fanatismul religios face ca viaţa celor 17 suflete să semene tot mai mult cu “Cazul Tanacu”.

 

Un posibil nou caz Tanacu mocneşte la 40 km de Iaşi. O tragedie a tulburat liniştea celei mai originale familii din România, în care un bărbat îşi împarte viaţa cu două femei, surori, făcând copii pe bandă rulantă: una din fetiţele lor a murit la câteva luni de la naştere şi au îngropat-o sub un pom din curte. 7est a scris în urmă cu doi ani de clanul Chirilă, din Ţigănaşi, iar reportajul a făcut înconjurul României.

 

Atunci, ineditul situaţiei a făcut ca în prim-plan să iasă latura pitorească a poveştii. Între timp, aripa sumbră a fanatismului religios întunecă tot mai mult acest caz. George Chirilă, şeful clanului, are viziuni cu Iisus, îşi îngrijeşte singur copiii, cu ierburi culese de el, a renunţat la orice utilaj mecanizat şi vrea să trăiască doar cu ce îi dăruieşte natura. După mari eforturi, autorităţile din comună au reuşit să cheme Parchetul pentru a face autopsia fetiţei de câteva luni, care a murit, iar verdictul a fost bronhopneumonie. Deocamdată, Chirilă a scăpat de braţul legii, iar nevestele i-au mai născut doi copii. Până la împlinirea viziunii lui din tinereţe, când Iisus i-a spus că va avea 15 copii şi i-a descris pe fiecare, mai are un pic. “Aveţi grijă cu el, e un om periculos. Poate deveni violent din senin”, spun oamenii din sat.

 

George Chirilă are 14 copii, trăieşte cu două neveste şi amestecă visele cu realitatea

 

Cum ar trebui să se schimbe societatea

Are casa în afara satului, la capătul unui drum de pământ, lung de 4 km. Curtea nu-i împrejmuită, iar când ne-am apropiat unul din copii căra din greu o găleată cu apă pentru adăpat animalele. Ne-a zâmbit şi-apoi a dispărut în spatele casei. Apare Nicoleta, una din mamele-surori, care ne spune, agitată, că George, bărbatul lor, e la albine şi trimite unul din băieţi să-l cheme.

Cei 14 copii sunt baricadaţi în casă, mamele fiind mult mai reticente în faţa ziariştilor faţă de acum doi ani. Un singur băieţandru s-a aşezat curios pe o băncuţă dezmembrată şi ne-a privit ruşinos, trăgându-şi şapca pe ochi. După vreo 10 minute, apare şi George Chirilă, bărbos, îmbrăcat într-o salopetă murdară. Se spală tacticos pe mâini, scoate un pix din buzunar, cu care gesticulează prin aer, şi începe să ne explice cum ar trebui să se schimbe societatea.

 

Imagine din 2011: ele sunt fericitele neveste ale lui Chirilă

Iisus i s-a arătat în vis, la 12 ani

Ne spune că de ceva vreme studiază puterea plantelor. Apoi ne şochează: “Am descoperit în urmă cu câţiva ani tratamentul pentru mai multe boli incurabile”. Spune că el a reuşit să le trateze. “Am dat la oameni, s-au făcut bine şi apoi tot răi au fost. Nu s-au curăţat sufleteşte. Atunci am decis că e mai bine să opresc totul şi să nu-i mai ajut”, ne spune George.

La 12 ani a avut o revelaţie şi anul acesta era să se împlinească. Iisus i s-a arătat în vis şi i-a spus că va avea 15 copii: “Mi-a fost descris fiecare copil în parte, atunci. Toţi arată acum aşa”. Nicoleta şi Mariana, cele două neveste au fost harnice. În aprilie şi în mai, anul acesta, au născut fiecare câte o fetiţă. Dacă în iulie n-ar fi murit pruncul de trei luni, acum ar fi avut 15 copii. În jurul casei au 4 hectare doar ale lor şi au îngropat-o lângă un copac.

La fel şi-a pregătit mormântul şi George Chirilă. “Eu ştiu exact când o să mor. Am şi ales locul, copacul, unde vreau să fiu îngropat. Nu mă aşteptam ca acolo să îngrop întâi un copil de-al meu”, afirmă bărbatul cu o sclipire ciudată în ochi.

 

Casa pare a unor sărăntoci, dar şeful clanului vrea să trăiască în comuniune cu natura

Epidemia a decimat familia

Toată vara, copiii au fost bolnavi, în casă instalându-se epidemia. Şeful clanului e mistic şi ani de zile a refuzat să apeleze la doctori, mai ales că foarte greu a acceptat ca 10 din copiii lui să aibă, în sfârşit, certificate de naştere şi să meargă la şcoală. Toţi au luat un virus puternic, după ce George Chirilă s-a întors într-o zi de la Iaşi cu nişte copii ai străzii, ca să-i îngrijească. Tragedia a lovit toată familia, mai mulţi copii fiind internaţi la Spitalul “Sf. Maria”, iar cea mai mică murind. Chiar şeful clanului a fost suspect, timp de-o săptămână, de tuberculoză. 

Dar George Chirilă şi-a revenit repede şi nu renunţă la ideea de a mai avea copii: “Nu ştiu exact când va veni şi-al 15-lea. Graba nu e bună, toate merg în vremea lor.”

 

2011: unul din copii şi-a improvizat un căruţ din resturi pe care îl tărăia prin curte

A renunţat la tot: trăiesc ca în Evul Mediu

Dacă în urmă cu doi ani visa la panouri solare pentru casă, ca în Germania, cum văzuse el într-o broşură, între timp stăpânul casei a renunţat la idee. Casa, tencuită numai cu lut şi paie, n-are nici gaz, nici curent electric. Mai mult, i-a intrat în cap să renunţe la orice binefacere a vremurilor moderne. A abandonat tractorul şi orice alt utilaj mecanizat şi ară doar cu calul, deşi are în exploatare peste 100 de hectare şi deţine sute de oi, capre şi vaci, vreo 600 în total. Plus 160 de stupi. Mijloace financiare sunt, dar copiii clanului Chirilă trăiesc într-o sărăcie cruntă, ca în zorii Evului Mediu. “Vreau să mă întorc la primordial, adică să trăiesc doar din ce oferă natura şi din ce obţin din munca pe care o depun”, explică George Chirilă.

 

2011: unul din băieţi zâmbeşte inocent lumii care îl priveşte cu un amestec de compasiune şi nedumerire

Copiii merg la şcoală, “sub ochiul” tatălui

În 2011, când 7est l-a descoperit, niciun copil nu mergea la şcoală, tatăl lor fiindu-le învăţător. Dar notorietatea cazului creată de articol a forţat autorităţile locale să-i pună piciorul în prag, obligându-l să-I trimită la şcoală. Doi din cei 14 copii urmează cursurile Şcolii Waldorf din Iaşi, iar ceilalţi sunt înscrişi în Ţigănaşi. “Au intrat într-un circuit normal. Am reuşit prin ordin judecătoresc să le facem certificate de naştere la zece copii, aceştia fiind elevi”, spune secretarul Consiliului Local, M
aria Pustianu.

O voluntară de la Waldorf vine şi la ei acasă, una din fete învăţând să scrie şi să citească în numai trei săptămâni, conform celor spuse de tatăl Chirilă. “N-am fost de acord cu învăţământul de stat, dar cei mici merg la şcoală sub ochiul meu”, explică şeful clanului cum le veghează fiecare pas.

2013: mamele s-au ascuns în casă, dar un băieţandru s-a lăsat pozat, odihnindu-se de la muncile grele pe care le face zilnic

 

Povestea clanului Chirilă

În 2011, România a descoperit acest caz prezentat de EVZ. George Chirilă a făcut trei ani de Medicină Veterinară la Iaşi şi, înainte de a renunţa la facultate, a cunoscut-o pe Nicoleta, care absolvise Geologia. S-au mutat în Ţigănaşi, iar în 1997 s-a născut primul lor copil. Tânăra mamă şi-a chemat sora, pe Mariana, ca s-o ajute în gospodărie şi de atunci aceasta a rămas în casă. George le-a iubit pe amândouă, iar ele au acceptat să-l împartă.

Locuinţa e împărţită în două de un hol lung, fiecare femeie locuind în partea ei de casă, cu propriii copii. George le vizitează noaptea pe rând, mărturisind că se hotărăşte seara în care dormitor să se culce.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments