Procurorii cer MAJORAREA PEDEPSEI pentru Dan Diaconescu în dosarul de ŞANTAJ

0
69

Procurorii cer că Dan Diaconescu să facă mai mult de 3 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de şantajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Procesul se afla în faza de apel, după ce pe 18 decembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Prin aceeaşi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care şi acela de a fi ales într-o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Mitrus Ghezea au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, de două infracţiuni de şantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arata că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

„Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importanta obţinută ilicit şi că face trafic de influenţa pe lângă unii miniştri”, susţine DNA.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul arădean i-ar fi dat lui Doru Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, „scopul fiind că banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu”.

 

 

 

 

 

Sursa: rtv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments