Angela Merkel explică de ce se opune livrării de arme Ucrainei

0
64

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că livrarea de arme guvernului ucrainean pentru a-l sprijini în lupta cu separatiștii proruși nu va ajuta la găsirea unei soluții la criză, transmite independent.md.

 

„Înțeleg dezbaterea dar cred că livrarea de mai multe arme nu va duce la progresul de care Ucraina are nevoie. Mă îndoiesc profund de acest lucru”, a declarat ea în cadrul Conferinței pentru securitate de la Munchen după ce a prezentat inițiativa de pace franco-germană propusă la Moscova vineri.

 

„Iar dacă este adevărat că soluția nu poate fi una militară, atunci cred că ar trebui să ne concentrăm eforturile pe alte lucruri. Există deja un mare număr de arme în regiune și nu văd ca asta să fi făcut mai probabilă o soluție militară”, a adăugat cancelarul german.

 

Anterior, presa americană a scris că SUA are în vedere de a livra arme defensive Ucrainei, în condițiile în care forțele proruse din est dispun de armament de ultimă generație, livrat de Moscova, care depășește cu mult capacitățile Kievului.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments