Loviți de propria monedă! Elveția riscă intrarea în recesiune în urma aprecierii francului

0
67

Economia Elveției ar putea înregistra unul sau două trimestre de contracţie, pe fondul aprecierii francului elveţian faţă de euro şi dolar, în urma deciziei băncii centrale de a elimina plafonul minim de 1,2 franci/euro, a declarat preşedintele Băncii Elveţiei, Thomas Jordan, citat de Wall Street Journal.

 

„Creşterea economiei va fi cu siguranţă mai slabă decât am estimat în luna decembrie şi este posibil să avem unul sau două trimestre de scădere economică”, a afirmat Jordan.

 

Potrivit acestuia, oficialii băncii centrale elveţiene sunt conştienţi că decizia de a lăsa liber cursul franc/euro a cauzat dificultăţi economiei şi companiilor naţionale, dar că este prea devreme pentru a aprecia în mod corect efectele negative ale acestei măsuri.

 

Şeful băncii centrale consideră că francul este „în mod clar supraevaluat” la cursul actual, de aproximativ 1,05 franci pentru un euro, şi a precizat că Banca Eleveţiei va monitoriza evoluţia pieţei valutare.

 

Jordan a afirmat că depinde de companiile elveţiene cum se vor adapta la noile condiţii de pe piaţă şi dacă vor face anumite ajustări în ceea ce priveşte numărul de ore lucrate şi plata acestora.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCSMS Iași a rămas fără căpitan. Adrian Olah s-a accidentat și a devenit indisponibil pentru două luni
Articolul următorDupă șase ani de pierderi, producătorul de arme Kalașnicov a înregistrat în 2014 venituri considerabile
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments