Anul trecut, peste o jumătate de miliard, dintre temele căutate, la noi, pe Google, au vizat sănătatea. Medicii avertizează însă că oamenii care îşi iau informaţiile de pe site-uri obscure îşi riscă viaţa.
Surpriza pentru analiştii de la Google a fost mare: sănătatea a fost a doua în topul căutărilor, la români, anul trecut. Au existat peste 550 de milioane de accesări, mai multe decât cele legate de finanţe şi îngrijire personală sau turism.
Odată cu răspândirea conexiunilor mobile, au explodat căutările de pe telefoanele inteligente şi tablete. Anul trecut, Ebola – numele virusului care a îngrozit întreaga lume, a fost cel mai căutat termen medical, în România. Calculatorul de sarcină şi diverse boli, multe dintre ele – molipsitoare sunt în topul accesărilor pe teme medicale. Un sfert dintre căutări au vizat serviciile de sănătate, iar una din 10 – serviciile farmaceutice.
E important ca site-urile de pe care sunt luate informaţiile să fie ale unor profesionişti în domeniu, spun medicii. Dar sub nicio formă nu trebuie înlocuită sau amânată vizita la medic. Tratamentul după ureche şi erorile de interpretare pot avea urmari nefaste!
Specialiştii au observat totuşi o legătură între volumul cautărilor legate de boli şi cel legat de serviciile de sănătate. Spun că astfel se poate estima aproape în timp real incidenţa unor epidemii, precum cea de gripă.
Sursa: tvr