Sclave sexuale din România în cluburi din Spania. Descinderi la Ploieşti

0
361

15 persoane au fost arestate în România şi Spania sub suspiciunea de traficare a unor tinere care apoi au fost forţate să se prostitueze în cluburi pentru sex din Spania, informează luni Eurojust, citat de Ziare.com.

Conform unui comunicat al Eurojust, romanii implicaţi în această reţea de prostituţie forţau tinere din România să se prostitueze în cluburi pentru sex din Alicante şi Madrid, după care le luau toate veniturile obţinute.

Două acţiuni coordonate au fost efectuate în cazul acestui grup infracţional, prima în regiunea Alicante la 23 şi 24 ianuarie, iar a două luni, la Ploieşti.

În urma acţiunii din Spania, s-au emis ordine de restricţie, au fost blocate conturi bancare, s-au închis cluburi şi s-au confiscat bunuri. Reprezentanţii autorităţilor romane au fost prezenţi la operaţiunile din Spania pentru a aduna probele necesare emiterii de mandate europene de arestare împotriva principalilor opt suspecţi din România.

Operatiunia din România a fost executată de Serviciul teritorial Ploieşti al DIICOT şi de poliţişti ai Brigăzii pentru combaterea crimei organizate, un expert al Europol fiind prezent pentru centralizarea datelor.

Grupul infracţional era investigat în Spania de la jumătatea lui 2013, iar după o operaţiune care a implicat supravegheri şi interceptarea convorbirilor telefonice, au fost identificaţi membri suplimentari şi asociaţi ai grupului infracţional, care locuiau în România sau erau de naţionalitate romană.

După ce un judecător din Denia, Spania, a solicitat asistenta Eurojust pentru coordonarea activităţilor, a fost formată o echipă comună de anchetă, formată din reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Spania, precum şi ai Eurojust şi Europol.
 
Conform unei înţelegeri prealabile între cele două părţi, facilitate de Eurojust, toate procedurile juridice penale, inclusiv cele în curs în Spania, vor fi transferate în România.

Potrivit comunicatului agenţiei UE, 23 de case au fost percheziţionate de unităţi speciale ale poliţiei din Spania (6) şi România (17) în timpul operaţiunii, în urma căreia 19 femei au fost eliberate din mâinile traficanţilor, 14 în Spania şi cinci în România.

În urma operaţiunii au fost efectuate zece arestări în Spania, şapte dintre arestaţi fiind romani, şi cinci în România. De asemenea, în Spania s-au confiscat bani, trei automobile, o proprietate, telefoane mobile şi laptopuri, operându-se şi îngheţarea unor conturi. În România s-au confiscat bani, un automobil şi carduri bancare, mai precizează Eurojust.

 

 

 

Sursa: realitatea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments