Compania Ceramica SA Iaşi, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale de construcţii pentru zidărie şi finisaje, anunţă schimbarea denumirii în Brikston Construction Solutions SA începând cu luna februarie, preluând astfel numele brandului sub care sunt cunoscute produsele fabricate şi comercializate, scrie dailybusiness.ro.
“Decizia de schimbare a denumirii în acord cu brandul s-a realizat pentru a avea o comunicare unitară către consumatori, dar şi pentru a reflecta identitatea brandului care ne-a consacrat şi în numele companiei”, a declarat Iulian Mangalagiu, directorul general al Brikston Construction Solutions, citat de dailybusiness.ro.
Acesta a mai adăugat că schimbarea denumirii companiei vine şi în întâmpinarea planurilor de extindere a exporturilor şi, în acest fel, identitatea unitară a firmei şi a brandului este un avantaj.
Iulian Mangalagiu a mai declarat că, dincolo de schimbarea denumirii, Brikston Construction Solutions va continua în acest an să investească în serviciile pe care le oferă. Printre acestea se număra asigurarea transportului, asigurarea gratuită de consultanţă şi documentaţie tehnică de specialitate şi, în acelaşi timp, oferirea unui soft care calculează necesarul de materiale al unei construcţii.
Pentru 2015, Brikston Construction Solutions îşi propune în continuare să se extindă teritorial şi să dezvolte gamă de produse.
Brikston Construction Solutions SA activează de peste 45 de ani, având peste 200 de angajaţi. Compania a fost înfiinţată în 1969 sub numele de Fabrica de produse ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcţii Iaşi, cu două secţii: secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii ale I.M.C. Iaşi au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iaşi a devenit companie independentă.
În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investiţii şi schimbări majore în companie, iar din 2014, compania este deţinută majoritar de fondul de investiţii ADM Capital.
ADM Capital a investit în pieţele emergente de peste 15 ani. Fondată în 1998, în timpul crizei financiare din Asia, ADM Capital a dezvoltat relaţii puternice cu companiile beneficiare ale investiţiilor, lucru care i-a permis să construiască o prezenţă de durată, atât în Asia, cât şi în Europa Centrală, Rusia, CSI şi Turcia. Fondul a alocat 2,9 miliarde de dolari pentru 110 investiţii încă de la începuturi şi în prezent gestionează active de 1,6 miliarde de dolari. Operaţiunile de ADM Capital cuprind birouri în Londra, Kiev, Istanbul, Almaty, Mumbai, Beijing şi Hong Kong.
(Sursa: dailybusiness.ro)