Medalii de aur și argint câștigate în Thailanda de inventatorii ieșeni

0
78

3 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 premii speciale, dintre care unul este al doilea ca importanță acordat la salonul de inventică Thailand Inventors’ Day de la Bangkok – acesta este bilanțul obținut de Forumul Inventatorilor Români, partenerul Centrului de Informare Europe Direct Iași, transmite Ziarul de Iași.

 

În perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2015, reprezentatul Forumului Inventatorilor Români, asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iași a fost invitat sa sustina seminarii în cadrul Universității Malaysia Perlis.

După finalizarea acestora, împreună cu inventatorii din Malaezia a participat la Thailand Inventors’ Day 2015. Delegația Romaniei a beneficiat de sprijinul Malaysian Research & Innovation Society (MyRIS) și respectiv al World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA).

 

premii-inventatori-ieseni-thailanda-foto-1

 

 Evenimentul este organizat de Naţional Research Council of Thailand, organizaţie guvernamentală aflată direct sub Primul Ministru, ce coordonează dezvoltarea cercetării din Thailanda.

La eveniment au fost prezentate invenţii din 17 ţări.

România a fost reprezentată de Forumul Inventatorilor Romani şi a expus invenţii ale inventatorilor de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi respectiv Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Evenimentul de o anvergură deosebită, peste 800 de invenţii prezentate, a fost un bun prilej de a întări relaţiile de colaborare cu asociaţiile inventatorilor din Asia.

 

De asemenea, cu această ocazia a fost confirmat sprijinul acordat de IFIA (Internaţional Federation of Inventor’s Association) pentru EUROINVENT – Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, ce va avea loc la Iaşi, în perioada 14-16 mai 2015. Astfel, Euroinvent se numera printre marile saloane mondiale, precum: GENEVA, INPEX Pittsburgh, ITEX Malaysia şi altele.

Toate cele 6 Invenţii Româneşti au fost premiate, 3 au primit medalia de aur, 3 medalia de argint, astfel Poligraful a primit premiul Special (al doilea că valoare a evenimentului).

 

Lista inventiilor

1.      Procedeu de potabilizare a apei – medalia de argint

2.      Poligraf cu sistem integrat – medalia de aur + Premiul Special

3.      Noi procedee de fosfatare chimica – medalia de argint

4.      Halocamera artificiala – medalia de aur + Premiul International Intelectual Propriety Network Forum

5.      Dispozitiv de administrare a substantelor fitosanitare – medalia de aur

6.      Beton ecologic – medalia de Argint + Premiul International Intelectual Propriety Network Forum

 

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. 14 ore de NEGOCIERI CRÂNCENE, la Minsk. Putin anunță PACEA în Ucraina
Articolul următorCe meserie ți se potrivește în funcție de zodie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments