Cluj – primul oraş din România cu autobuze electrice

0
65

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că ar urma să introducă autobuze electrice. „Pe investiţii publice vă pot spune de achiziţionarea de autobuze electrice. Vom fi primul oraş din România care va implementa un proiect consistent de achiziţionare de autobuze electrice pe linia energiei verzi şi a ceea ce se întâmplă în Europa”, a declarat primarul Boc.

 

Acesta mai spune că oraşul pe care îl conduce va fi primul din România şi care va avea o reţea de 500 de biciclete. Acestea vor putea fi închiriate şi se va circula cu ele pe o lungime de 58 de kilometri de piste.

„Vor putea utiliza bicicleta plecând dintr-un loc în altul şi lăsând-o în locuri special amenajate de către primărie, încurajând astfel şi o altă formă de deplasare decât transportul în comun obişnuit.

Aş mai vorbi de proiectul de infrastructură, de trama stradală, un proiect de aproape 20 de milioane de euro ce va moderniza toată infrastructura din zona centrală şi pregătirea proiectelor europene pentru perioada 2014-2020”, a mai spus Emil Boc în interviul pentru Agerpres. 

În ceea ce priveşte tehnologia autobuzelor electrice, coreenii au prezentat zilele acestea un proiect interesant. 

O echipă de specialişti în tehnologie a lucrat la OLEV (Online Electric Vehicle), un autobuz electric care  se poate alimenta în timp ce merge, direct din şosea. Mai exact, în asflatul pe care circulă acest autobuz e un sistem de cabluri speciale, care formează un câmp magnetic, iar când maşina trece peste acestea bateriile se încarcă.

 

(Sursa: Yahoo!News)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments