Putin a acceptat eliberarea fostului pilot militar ucrainean Nadia Savcenko

0
109

Vladimir Putin a acceptat eliberarea fostului pilot militar ucrainean Nadia Savcenko, aceasta fiind de altfel una dintre condițiile prevăzute în acordul de pace la care s-a ajuns joi la Minsk, potrivit unor surse citate de The New York Times.

 

În prezent parlamentar, Nadia Savcenko este unul dintre sutele de militari capturaţi în cursul conflictului separatist din estul Ucrainei. Ea se află într-o închisoare din Rusia, fiind acuzată în cazul uciderii a doi ziarişti ruşi decedaţi în Ucraina în iunie 2014.

 

Acordul asupra eliberării Nadiei Savcenko a fost confirmat de preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, care îi ceruse personal preşedintelui rus, Vladimir Putin, acest lucru și le ceruse  lui Francois Hollande și Angelei Merkel, să intervină în acest sens.

 

 

Pe 11 februarie, un tribunal din Moscova a extins până la 13 mai perioada de detenţie a Nadiei Savcenko, care este în greva foamei de 60 de zile pentru a protesta faţă de arestare.

 

În prezent membră a Parlamentului ucrainean, Nadia Savcenko a fost capturată de insurgenţii proruşi în estul Ucrainei în iunie 2014, fiind transferată în Rusia în iulie.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVosganian nu scapă! DIICOT va cere din nou aviz Senatului când vor apărea indicii noi
Articolul următorForbes: „Rusia ar putea invada Republica Moldova”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments