FCSB a dat în judecată CSA Steaua și OSIM pentru marca pierdută în instanță, în decembrie 2014

0
196

Astfel, gruparea patronată de Gigi Becali a înaintat un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care mai sunt vizați, în afară de CSA Steaua (UM 02301), și Asociația Fotbalu Club Steaua București, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), SC FCSB Marketing SRL (fosta SC Durby Sports Business SRL), societate care aparține fostului director de marketing din Ghencea, Bobby Durbac, precum și SC Ostrovit SA.

Acțiunea a fost deschisă la Secția I Civilă, la Completul nr. 7, iar prima ședință este programată în data de 13 martie.

De asemenea, campioana ultimelor două ediții din Liga I a mai inițiat un proces, la Tribunalul București, cu obiectul ”anulare marcă”, îndreptat împotriva CSA Steaua și OSIM.

La finalul anului trecut, FC Steaua a renunțat la folosirea fostei mărci a clubului, dar a a înregistrat la OSIM trei alte sigle, dintre care una are 8 colțuri, iar culorile sunt galben și albastru. Cu toate acestea, gruparea Venus București i-a amenințat cu tribunalul pe roș-albaștrii, întrucât însemnele înregistrate seamănă izbitor cu cele ale fostei mari echipe din anii ’30.

Avocata care a reprezentat Clubul Sportiv al Armatei în proces, Iulia Burbea Milescu, a vorbit pe larg, despre modul în care MApN poate exploata marca Steaua.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

Printre pârâţii din dosar a s-a numărat şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

CSA a înregistrat marca Steaua în anul 1996, iar în aprilie 1998, a fost creat clubul AS FC Steaua, ca organizație non-profit, prin desprindere de la Clubul Sportiv al Armatei. MApN a fost nevoită să renunțe la secția de fotbal în urma unei hotărâri a UEFA, dar i-a împrumutat noului club creat palmaresul și sigla, urmând a primi și raportări financiare anuale.

Această desprindere s-a aflat în centrul a numeroase scandaluri în presa vremii, după ce președintele CSA de atunci, Cristian Gațu, l-a demis pe Marcel Pușcaș din funcția de șef al secției de fotbal, iar acesta din urmă a acuzat dur modalitatea în care a fost preluată noul club.

Ulterior, transformarea AS FC Steaua în societate pe acțiuni, la începutul anil0r 2000, a născut noi scandaluri, jurnaliștii din acea perioadă, susținuți, printre alții, de Gheorghe Hagi, suspectând că Viorel Păunescu și Gigi Becali au subevaluat cu rea-voință patrimoniul preluat de la Armată.

 

 

 

 

 

Sursa: tvr

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments