Supărat pe o funcţionară, un român a mers să îşi plătească amenda cu monede de 1 şi 5 bani. Ce răspuns a primit la ghişeu

0
87

Un bucureştean a luat-o la bani mărunţi pe funcţionară unei agenţii fiscale din Constantă care, spune el, l-a tratat fără respect.

Bărbatul a hotărât să-şi plătească amendă de 279 de lei în monede de 1 şi 5 bani. Însă când a ajuns la ghişeu cu pungile cu bănuţi, funcţionară l-a refuzat pe motiv că nu are cântar. Supărat, omul a depus plângere la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

Domnul Constantin este din Bucureşti, iar la sfârşitul anului trecut a vândut un apartament în Constantă. Pentru că nu l-a declarat la fisc în termenul prevăzut de lege, a fost amendat cu 279 de lei. Mai mult decât amendă l-a deranjat atitudinea funcţionarei.

Constantin Turcanu: „Că aşa au vrut ei.”
Reporter: „Acesta a fost răspunsul pe care vi l-a dat funcţionară?”
Constantin Turcanu: „Funcţionară, da. Dacă aşa au vrut ei, aşa achit şi eu, nu e vreo problemă, e moneda românească.”

Însă agenţia fiscală a refuzat să primească mărunţişul.

Diana Cantargiu, şefa agenţiei fiscale: „Nu avem maşina de cântărit moneda şi nu avem cum să numărăm, ar însemna să blocăm toată activitatea şi ceilalţi contribuabili ar trebui să aştepte, aţi văzut, avea 3 sacoşe cu monede de 1 ban.”

În aceeaşi notă continuă şi protestele romanilor cu credite în franci elveţieni. O tânără de 29 de ani din Simeria, judeţul Hunedoara, a achitat 310 lei – în bănuţi.

Georgiana a luat creditul în 2007, ca să îşi cumpere o casă.

Georgiana Boita: „Am luat 55.000 de franci, raţă era de 317 franci – valorând 650 RON. Acum, s-a mărit la 1600 de RON, echivalent a 375 franci. Băncile şi ele au o vină. Mi s-a spus că nu ne încadrăm la euro sau în lei, aşa că era singura şansă.”

Angajaţii băncii au sortat şi numărat monedele, iar întreaga operaţiune a durat aproximativ 3 ore.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments