Tăriceanu l-a reclamat pe Iohannis la CSM

0
54

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a reclamat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la CSM, anunţă Antena3. Acţiunea lui Tăriceanu vine în urma criticilor formulate de șeful statului în ceea ce privește avizul negativ dat de senatori în cazul cererii procurorilor pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian în dosarul Romgaz.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis parlamentarilor, într-un mesaj postat pe Facebook după votul senatorilor în cazul Varujan Vosganian, că un Legislativ „tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor”.

„Procedurile pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor și cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple și mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înțelege că un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Ca urmare a presiunilor colegilor de partid, vineri, Varujan Vosganian a anunţat pe blog că demisionează din PNL.

„Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiți, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, a scris Vosganian pe blog, adresându-se conducerii PNL.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu le transmisese senatorilor liberali că i-a cerut demisia lui Varujan Vosganian, arătând că, în cazul în care acest lucru nu se va produce, va propune excluderea acestuia din partid.

„I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Național Liberal”, afirma Gorghiu.

În document, liderul PNL preciza că respingerea cererii de încuviințare a începerii urmării penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice.

Și copreședintele PNL Vasile Blaga i-a cerut demisia din partid lui Varujan Vosganian.

Senatorii au respins, în urmă cu o săptămână, solicitarea procurorilor DIICOT, transmisă prin procurorul general, de ridicare a imunității pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul Romgaz.

 

 

 

 

 

Sursa: jurnalul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments