După ani de așteptări, va fi construit hangarul pentru elicopterul SMURD de la Iași

0
144

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a semnat joi, atribuirea contractului de construcţie a unui hangar ce va adăposti două elicoptere SMURD. Proiectul, în valoare de 1,2 milioane lei fără TVA, a fost câştigat prin licitaţie de către asocierea de firme SC Prima Construct SRL Iaşi – SC Prisma Serv Company SRL Iaşi, arată „Evenimentul”.

 

Iniţial, pentru construcţia hangarului au fost depuse cinci oferte, câştigătoare fiind declarată cea cu preţul cel mai avantajos. Perioada de execuţie a lucrărilor este de şapte luni calendaristice din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

 

„Continuăm eforturile de sprijinire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La Consiliul Judeţean am luat decizia de a construi în incinta Detaşamentului II de Pompieri un hangar care va putea adăposti două elicoptere SMURD. Clădirea va fi realizată în acest an şi va asigura protecţia elicopterelor faţă de intemperii, logistica aferentă funcţionării acestora şi protecţia personalului navigant şi de întreţinere. Toate fondurile pentru acest obiectiv sunt alocate de Consiliul Judeţean”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.

Beneficiarul investiţiei este ISU „Mihail Grigore Sturdza” Iaşi, lucrările urmând a fi efectuate la Detaşamentul II al ISU Iaşi din bl. Virgil Săhleanu, nr. 36. Suprafaţa desfăşurată a hangarului va fi de 682 metri pătraţi.

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments