Recomandarea SEDCOM LIBRIS: Femeia de Hârtie, de Rabih Alameddine, Editura Polirom

0
85

Ajunsă la şaptezeci şi doi de ani, Aaliya, o femeie care nu se simte necesară nimănui, povesteşte despre sine şi despre cei apropiaţi. Locuieşte singură într-un apartament din Beirut, dar casa ei adăposteşte sute de tomuri, cum nimeni din capitala Libanului nu mai are.

 

Divorţată, fără copii, având drept Dumnezeu scriitori şi opere faimoase, femeia a lucrat o viaţă ca librar şi de aproape cinci decenii traduce în fiecare an în arabă una dintre cărţile care au captivat-o. Munca sa nu este destinată altor ochi, căci Aaliya doar creează şi depozitează: traducerile sunt îngropate în cutii şi păstrate în apartament. Lucrurile se schimbă însă când un dezastru neaşteptat ameninţă să distrugă tot ceea ce Aaliya a creat în lunga-i viaţa.

Concentrat, un nebănuit ghid de lectură, romanul cuprinde povești cuceritoare despre Beirutul de azi şi cel de ieri, despre războiul civil din Liban, o lume fascinantă ţesută în amintirile unei neobosite cititoare.

 

Volumul este publicat la Editura Polirom şi poate fi cumpărat din librăriile SEDCOM LIBRIS și online, de pe site-ul www.portokal.ro.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentKlaus Iohannis, în Germania: Nu există o problemă a maghiarilor în România!
Articolul următorLuna Martie vine cu startul construcţiei terminalului de pasageri – T3 al Aeroportului Iaşi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments